Keuringsdienst van waren


Benoeming sleutelfunctionarissen nieuwe organisatie VWA

Jul 8 2004

De oprichting van de VWA in 2002 betekende tevens een samengaan van de KvW en de RVV. Begin dit jaar is besloten tot een versnelde integratie van beide werkmaatschappijen binnen de VWA. Om dit proces te leiden en te sturen, zijn op zowel centraal als regionaal niveau zogenoemde sleutelfunctionarissen benoemd.

Centraal

Met ingang van 1 juni 2004 zijn benoemd:

· tot sleutelfunctionaris, tevens beoogd directeur Dienst Uitvoering VWA, André Kleinmeulman. Hij zal vanaf het najaar fulltime als sleutelfunctionaris werkzaam zijn; nadere afspraken over de leiding van de VWA/RVV vanaf dat moment (continuïteitsafspraken) worden te zijner tijd gemaakt.
· tot sleutelfunctionaris, tevens beoogd directeur Directie Toezichtsbeleid en Communicatie, Jos Goebbels. Hij zal dit combineren met zijn huidige functie.

· tot sleutelfunctionaris, tevens beoogd directeur Directie Bedrijfsvoering, Jan Willem Duijzer. Hij zal dit combineren met zijn huidige functie.
De procedure voor vervulling van de functie van directeur Bureau Risicobeoordeling wordt extern voortgezet. Wim de Wit, de huidige directeur Onderzoek en Risicobeoordeling, heeft te kennen gegeven de voorkeur te geven aan de functie van regiodirecteur. Pieter de Lezenne Coulander heeft te kennen gegeven in de komende fase de voorkeur te geven aan continuering van het algemeen directeurschap VWA/KvW. Ook Irene van Geest blijft in haar huidige functie van directeur Communicatie & Voorlichting. Beiden blijven deel uitmaken van het management team.

Regionaal

De regionale sleutelfunctionarissen, tevens beoogd regionaal directeuren VWA, zijn per 1 september 2004 benoemd. Het betreft de volgende personen: regio Noord John Tetteroo
regio Oost Wim de Wit
regio Zuid Albert Kuntze
regio Zuidwest Dirk Meijer
regio Noordwest Luuk van Duijn

Overig

Per dezelfde datum is tot plaatsvervangend sleutelfunctionaris van de Dienst Uitvoering Marianne Kuipers aangewezen. Zij zal deze taken combineren met haar huidige functie. Met betrekking tot al deze benoemingen is door de medezeggenschap positief geadviseerd. Ook is de heer Wim van Eck per 15 januari 2005 als hoofdinspecteur Levensmiddelen benoemd. Hij volgt Paul Peters op die gebruikmaakt van de regeling om vervroegd uit te treden. Wim van Eck was waarnemend directeur Gezondheidsbescherming (GZB) op VWS en laatstelijk gedetacheerd bij de WHO te Genève.