Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Didam - ongeval op A-12: gewonde en flinke schade
Publicatiedatum: 08-07-2004

Een gewonde, een totaal vernielde auto en beschadigd wegmeubilair. Die balans maakte de politie woensdagavond op na een verkeersongeval op de autosnelweg A-12 bij Didam. Omstreeks kwart over negen reed een 34-jarige automobilist uit het Duitse Gelsenkirchen vanaf de A-18 de A-12 op. In verband met afremmend verkeer voor zich moest de man afremmen. Daarbij zou hij in een slip geraakt zijn en vervolgens tegen de vangrail zijn gebotst, waarna zijn wagen enkele malen over de kop sloeg. De Duitser raakte daarbij gewond en is vermoedelijk met een shock overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Als gevolg van de aanrijding raakte de vangrail over enkele tientallen meters beschadigd, de auto van het slachtoffer was totaal vernield. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik bij de bestuurder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - uitwijken voor busje: auto in de sloot
Publicatiedatum: 08-07-2004

Een 27-jarige Arnhemmer is woensdagmiddag op de Bergerdensestraat in Bemmel met zijn auto in de sloot gereden. De Arnhemmer bleef daarbij ongedeerd en verklaarde later tegenover de politie dat hij had moeten uitwijken voor een busje, dat naar zijn zeggen vanuit een uitrit de weg op was gereden. Als gevolg van de uitwijkmanoeuvre raakte hij met twee wielen in de berm, raakte een muurtje om vervolgens over de kop te slaan en in een naast de weg gelegen sloot terecht te komen. De bestuurder van het busje, een 33-jarige man uit De Lier, had verklaard de Arnhemmer over het hoofd te hebben gezien. Van drankgebruik bij beide bestuurders was volgens de politie geen sprake.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - beschonken Duivenaar raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 08-07-2004

Een 49-jarige Duivense automobilist heeft woensdagavond zijn rijbewijs bij de politie moeten inleveren nadat hij in zijn woonplaats was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man rond negen uur over de Mondriaanstraat in zijn auto rijden. Bij een routinecontrole van het kenteken van de auto ontdekten de agenten dat de deze niet meer verzekerd was en dat de APK niet in orde was. Toen de agenten de Duivenaar lieten stoppen viel het hen op dat hij onvast ter been was. Ook roken de agenten alcohol. De Duivense automobilist werd hierop aangehouden en moest in het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Daarbij werd een alcoholpromillage vastgesteld van rui drie maal de toegestane hoeveelheid. Tegen de Duivenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden