Politie Friesland

Politieberichten 8/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 08-07-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Donkerbroek: detector in beslag genomen
Woensdag omstreeks 09.40 uur werd op de Provinciale weg N381 ter hoogte van Donkerbroek een 41-jarige automobilist uit Oldeberkoop gecontroleerd. Hij bleek in het bezit te zijn van een detector, die in beslag genomen werd en hij krijgt een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Nij Beets: diefstal Quad
In de nacht van woensdag op donderdag werd vanaf een erf aan de Kanaelwei een Quad ontvreemd. Merk Yamaha type: Bear Tracker. Aangifte werd gedaan door een 33-jarige inwoner van Nij Beets.

Uitwellingerga: uitslaande brand
Donderdag omstreeks 04.20 uur werd melding gemaakt van een middelgrote uitslaande brand aan de Leyesleatswei. Het betrof drie loodsen naast elkaar. In de loodsen zijn een drietal bedrijven gevestigd. Mogelijk is de brand ontstaan in de eerste loods. Daar er mogelijk asbest zou zijn vrij gekomen, houdt men de loodsen nat, totdat de zaak onderzocht is. Door de brand is de staalconstructie ernstig verzwakt.

Grou: vernieling fietsen bij station
Werd melding gemaakt dat enige fietsen vernield zoudenb zijn bij het station aan de Stationsweg. Ter plaatse bleek een oude wit geverfde fiets bovenop een auto te liggen. Tevens waren een drietal fietsen vanuit de fietsenstalling over een heg gegooid. Hierdoor werden de fietsen ietwat vernield. Tot op heden geen aangiften van vernieling binnen gekregen