TNO Arbeid

Nationale Gezondheidstest op internet

Ross-van Dorp ondergaat als eerste de Nationale Gezondheidstest Online

Staatssecretaris Clémence Ross-Van Dorp (VWS) zal op 7 juli als eerste de 'Nationale Gezondheidstest' online doen. www.nationalegezondheidstestonline.nl is de internet-versie van de populaire Nationale Gezondheidstest, die jaarlijks in september wordt georganiseerd in opdracht van de Nederlandse Hartstichting en het ministerie van VWS.

Aan de hand van persoonlijke vragen over gewicht, beweging, voeding en roken krijgt de internetdeelnemer een gezondheidsscore en adviezen op tal van gebieden. Het betreft adviezen over het voorkomen van overgewicht door gezonder te leven, onder andere door meer te bewegen. Iedereen tussen de 16 en 70 jaar kan meedoen. Daarnaast zijn er op de site zelftesten om conditie en kracht te bepalen. Deelnemers aan de test worden automatisch uitgenodigd om na drie maanden opnieuw in te loggen. Zij kunnen dan kijken of zij vorderingen hebben gemaakt en krijgen adviezen over hoe belemmeringen te overwinnen als de vorderingen tegenvallen. De site bevat ook allerlei informatie en nuttige links naar andere informatieve sites.

Staatssecretaris Ross-Van Dorp is enthousiast over deze nieuwe digitale mogelijkheid om Nederlanders bewust te maken van het probleem van bewegingsarmoede en overgewicht. 'Je krijgt als het ware een spiegel voorgehouden waardoor je je meer bewust wordt van je eigen leefstijl. De adviezen zijn heel concreet, daar kun je wat mee. Ik hoop dat veel mensen naar www.nationalegezondheidstestonline.nl surfen en de test doen. Ik vond het erg leuk om het in te vullen en ben nu al benieuwd hoe ik over drie maanden uit de test kom. De test motiveert mij echt om in beweging te komen'.

De Nationale Gezondheidstest Online is een onderdeel van de grote driejarige publiekscampagne FLASH!, die Nederland in beweging moet krijgen (zie www.flash123.nl). TNO zal de resultaten van de testen jaarlijks analyseren om meer inzicht te krijgen in de factoren die meer bewegen belemmeren dan wel bevorderen. Hierdoor zullen de adviezen steeds beter kunnen worden toegespitst op de vraag hoe de deelnemer zijn eigen barrières om meer te gaan bewegen kan overwinnen.

Wie liever op een testcentrum getest wil worden, kan zich opgeven voor de jaarlijkse Nationale Gezondheidstest, die dit jaar van 13 tot en met 18 september wordt gehouden. Meer informatie over deze test, hoe u kunt deelnemen en waar testcentra zijn, leest u op de website www.nationalegezondheidstest.nl.

Noot voor de (web)redactie

* Voor vragen over de Nationale Gezondheidstest Online: Inge Beckers, TNO Arbeid, 023 554 94 20 of 06 280 90 755, i.beckers@arbeid.tno.nl.
* Voor vragen over de publiekscampagne FLASH!: Jan Brouwer de Koning, persvoorlichter Ministerie VWS, 070-3405775, j.brouwer.d.koning@minvws.nl. Websites kunnen hier een banner van 260x60 pixels downloaden: Rechter muistoets aanklikken, Figuur opslaan als/Save Picture As, of onderstaande code opnemen:

Direct naar het bericht: http://www.arbeid.tno.nl/perskamer/20040707.html

info@arbeid.tno.nl
www.arbeid.tno.nl