Ingezonden persbericht


Portland Europe lanceert baanbrekende Acronis Disk Director Suite 9.0

Nieuwe beheerssoftware combineert disk-partitioning, multi-boot-management, dataherstel en disk-editing op sectorniveau in één pakket

Softwaredistributeur Portland Europe lanceert vandaag Acronis Disk Director Suite 9.0, de systeem- en diskbeheerssoftware van producent Acronis Inc. Acronis is technologieleider op het gebied van storage-beheerssoftware. De suite bevat de enige 'dual-mode' disk-partitioning-funcionaliteit voor zowel doorgewinterde als onervaren gebruikers, multi-boot-management en de mogelijkheid verdwenen partities en hun data, evenals diskdrives op sectorniveau, te herstellen. Alle functies van Acronis Disk Director Suite 9.0 zijn verenigd in één gebruiksvriendelijk scherm dat voorzien is van een 'Windows XP-look'.

Volgens Max Tsypliaev, CEO van Acronis, is Acronis Disk Director 9.0 Suite het meest complete diskbeheer- en partitioning-pakket dat momenteel verkrijgbaar is: "De software omvat alle tools die noodzakelijk zijn voor het beheren en organiseren van diskdrives. Bovendien biedt het pakket meerdere opties voor het herstellen van data in het geval er een systeemfout of dataverlies optreedt."

Verbetert organisatie en data-integriteit

"Het verdelen van een harde schijf in verschillende partities voor besturingssysteem, programma's en data verbetert de organisatie en, nog belangrijker, de data-integriteit wanneer er een drivefout plaatsvindt," gaat Tsypliaev verder. "Ook kan er door partitioning meer dan één besturingsomgeving op een computer draaien." Ook George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe, is eveneens overtuigd van de voordelen van Acronis Disk Director 9.0 Suite: "Portland streeft ernaar betaalbare, kwalitatief hoogwaardige en handige software te leveren aan bedrijven van iedere grootte. Voor concurrerende diskbeheerssoftware geldt dat deze meestal lastig in gebruik is. De gebruikersinterfaces zijn onoverzichtelijk en gebruikers moeten gedurende het proces steeds keuzes maken die mogelijk hun data in gevaar brengen. Acronis Disk Director 9.0 Suite kent dit probleem niet. De software kent een automatische modus met taakgebaseerde wizards voor de partitioning van disks. Hierdoor zijn gebruikers volledig gevrijwaard van eventuele technische problemen. Op die manier zijn ze ervan verzekerd dat ze hun taken met succes kunnen uitvoeren, ongeacht hun technische ervaring of kennis. Dat neemt niet weg dat experts de grote keuze aan opties en de flexibiliteit die de handmatige modus ze biedt, bijzonder zullen waarderen."

Volledige range en juiste prijs

Opvallend onderdeel van deze Acronis-suite is de combinatie van de volledig functionele disk-partitioning-software en de multi-boot-manager. Van Brugge: "Gebruikers hebben Acronis laten weten dat ze de volledige range van diskmanagementtools in één pakket wensen, van automatische disk- partitioning en partitieherstel tot en met multi-boot-functionaliteit en de optie disks op sectorniveau aan te passen. Acronis heeft goed geluisterd. Alle functies zijn voor gebruikers van ieder niveau eenvoudig te vinden en te hanteren op één gebruiksvriendelijke interface. Een en ander betekent niet dat Acronis zich alleen op superieure technologie richt. De juiste prijs is voor hen net zo belangrijk. Portland mag deze complete suite aanbieden tegen de prijs die vorig jaar voor louter de disk-partitioning-software werd gerekend."

Platformen, adviesprijs & upgrades

Exclusieve Acronis-technologie stelt de software in staat te werken op iedere Windows 95- (of latere) of Linux-partitie, ongeacht het filesysteem. Acronis Disk Director Suite ondersteunt FAT 16, FAT 32, NTFS, Linux Ext 2, Ext 3, ReiserFS en Linux SWAP.

Acronis Disk Director Suite 9.0 is verkrijgbaar vanaf ¤ 42,-.

Klanten die op of na 15 mei 2004 Acronis Partition Expert 2003, Acronis OS Selector 8.0, Acronis Recovery Expert of Acronis Disk Editor 6.0 kochten, kunnen de upgrade naar de nieuwe versie gratis downloaden. Het product is direct leverbaar.

Meer informatie over dit product vindt u op http://www.portland.nl/xq/asp/productid.0x0000000000000301/qx/asp/showproduct.asp

Een gratis evaluatieversie van de software kunt u aanvragen via laureen.dix@przence.com