Ingezonden persbericht


Overeenkomst Creative en Analog Devices maakt
pc-upgrade van hostaudio
naar Sound Blaster kwaliteit mogelijk

Geïntegreerde Sound Blaster audio-upgrade biedt rijke functionaliteit en optimaal gebruiksgemak

Amsterdam, 08 juli 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), de ontwikkelaar van Sound Blaster®
- de wereldwijde standaard voor topkwaliteit pc-audio - en wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentoplossingen, en Analog Devices, Inc., een wereldwijde leider op de markt voor krachtige halfgeleiders voor signaalverwerkingstoepassingen en toonaangevende leverancier van geïntegreerde audiocodecs voor hostaudio in pc's, kondigen vandaag aan dat zij een overeenkomst hebben gesloten die Creative in staat stelt pc-gebruikers op eenvoudige wijze een upgrade te laten uitvoeren van hostaudio naar Sound Blaster-audiokwaliteit.

In het kader van deze overeenkomst zal Creative een audio-upgrade met Sound Blaster-ondersteuning op de markt brengen voor geïntegreerde audio van Analog Devices. Hierdoor kunnen eindgebruikers genieten van Sound Blaster-kwaliteit op producten van een groot aantal OEM's voor pc's en van moederbord fabrikanten die werken met audiochips van Analog Devices. Hierdoor krijgen zij de beschikking over geavanceerde geluidsvoorzieningen zoals toepassingen met spraakondersteuning, muziek van topklasse, DVD-films van home cinema-kwaliteit en de laatste generatie game audio.

Creative zal niet alleen een upgrade gaan aanbieden voor de uitgebreide klantenkring van Analog Devices, maar zal tevens een complete reeks audio-accessoires op de markt brengen voor eindgebruikers. De upgrades en accessoires van Creative zijn in de herfst van 2004 beschikbaar.

"Wij zijn erg blij dat wij de gigantische klantenkring van Analog Devices een simpele en voordelige upgrade naar Sound Blaster-audiokwaliteit kunnen aanbieden", aldus Steve Erickson, vice-president van de audiogroep van Creative. "Voor het eerst in de geschiedenis kunnen gebruikers van moederbordaudio de beschikking krijgen over de audiokwaliteit en extra functionaliteit van het Sound Blaster merk door een simpele en gemakkelijk te installeren upgrade aan te schaffen."

"Als marktleider op het gebied van moederbordaudio op de pc, zijn we zeer verheugd met de kans om de toonaangevende producten en technologie van Creative te kunnen opnemen in moederbordconfiguraties voor de massamarkt", aldus John Croteau, general manager van de Media Platforms & Services Group bij Analog Devices, Inc. "Dit is een belangrijke uitbreidingsmogelijkheid voor geïntegreerde audiofuncties aangezien het upsell-model voor upgrades en accessoires nu winstmogelijkheden biedt voor de detailhandel en directe verkoopkanalen voor pc's, die vaak nog groter zijn dan die voor de pc zelf."

ADI en pc-audio
Analog Devices heeft op dit moment een aandeel van meer dan 50 procent op de markt voor subsystemen voor moederbordaudio. De zeer krachtige audiocodecs van het bedrijf worden geleverd in de moederborden en pc's van belangrijke fabrikanten zoals ASUS, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, IBM, Intel, NEC Sony en Toshiba.

Deze aankondiging heeft betrekking tot een productlancering in de Verenigde Staten. De productnamen, prijzen en beschikbaarheid kunnen op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en kunnen elders in de wereld afwijken wegens plaatselijke factoren en vereisten. Sound Blaster, MuVo en Zen zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Creative Technology Ltd.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemd persbericht kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +32 (0)3/287.87.77