Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Oosterbeek - Poging tot bankoverval

Publicatiedatum: 08-07-2004

Op donderdagochtend 8 juli kreeg de politie melding van een overval op de ABN AMRO-bank aan de Utrechtseweg in Oosterbeek. Daar bleek dat omstreeks half 9, op het moment dat het bankpersoneel gezamenlijk naar binnen ging, bijna gelijktijdig twee overvallers naar binnen kwamen. Drie bankmedewerkers vluchtten direct naar buiten, waarna de overvallers - zonder buit - op een motorfiets vertrokken. Onbekend is of de overvallers gewapend waren. Zij zijn nog voortvluchtig.

Op het moment dat de politie arriveerde, bevond zich nog een werkneemster van de bank in een kantoortje van de bank. Zij had de overval gezien en zich daar opgesloten. De politie buiten had via een raam contact met haar. De vrouw kon niet met zekerheid zeggen of er nog een overvaller binnen was. Gezien het gevaar van een eventuele poging tot gijzeling, mocht er zich nog een bankrover in het gebouw bevinden, werd de situatie door de politie 'bevroren', totdat het gewaarschuwde arrestatieteam van de politie het gebouw inging. In de bank werd echter geen overvaller meer aangetroffen. De vrouwelijke bankmedewerkster kon het gebouw daarop verlaten en werd opgevangen in het gemeentehuis, evenals de drie andere personeelsleden van de bank.

Door de politie is direct daarna gestart met het horen van getuigen en de technische recherche startte een onderzoek in het bankgebouw naar eventuele sporen.
Er is slechts een summier signalement van de overvallers bekend. Het gaat om twee blanke mannen. Zij droegen zwarte integraalhelmen en donkere kleding. Zij reden weg op een witte 'off the road' motor of bromfiets, met oranjevlakken aan de zijkant.

De politie verzoekt eventuele getuigen, die voor of na de overval de overvallers gezien hebben, of de motor / bromfiets die de overvallers gebruikt hebben, zich te melden bij de districtsrecherche in Arnhem, telefoon 0900-8844.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden