Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer opgepakt na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 08-07-2004

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de wijk De Laar een 33-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn echtgenote. Agenten werden naar de woning van het echtpaar geroepen na een melding van een huiselijk conflict. Op het adres aangekomen troffen de agenten het slachtoffer in de woning aan. Zij verklaarde te zijn geslagen door haar echtgenoot na een ruzie over huiselijke aangelegenheden. Daarbij was de vrouw licht gewond geraakt. De man, eveneens in de woning aanwezig, werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - tanken zonder betalen: Westervoorter aangehouden
Publicatiedatum: 08-07-2004

Een 23-jarige man uit Westervoort is woensdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal of verduistering van benzine bij een Arnhems tankstation. De man zou na het tanken zijn doorgereden zonder ervoor te betalen, waarop de pompbediende de politie waarschuwde. Die wist de Westervoorter op te sporen en trof hem nog rijdend aan. De man bekende later meerdere malen te hebben getankt zonder te betalen. De Westervoorter is na verhoor vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - met 150 km/u over de Koningsweg

Publicatiedatum: 08-07-2004

Bij de dagelijkse snelheidscontroles op de Koningsweg in Arnhem heeft het verkeershandhavingsteam woensdag een bestuurder onderschept die met 150 km/u de radar voorbij kwam rijden. De bestuurder kan op een fikse boete rekenen; de maximumsnelheid daar is 80. Bij de snelheidscontrole tussen 07.50 en 14.00 uur liepen 40 overtreders tegen de lamp op een totaal aantal van 1210 passanten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 08-07-2004

De politie heeft woensdag in samenwerking met het verkeershandhavingsteam snelheidscontroles uitgevoerd op verschillende plaatsen in de gemeenten Rheden. Hieronder een overzicht:
- Dieren, Burgemeester de Bruijnlaan, controle tussen 15.30 en 16.40 uur. Tegen 7 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt wegens te hard rijden. Onder hen een zogenoemde `beginnende' bestuurder, die de maximumsnelheid van 50 km/u had overschreden met 44 km/u. Beginnende bestuurders (zij die nog maar kort in het bezit zijn van een rijbewijs) kunnen rekenen op een hogere boete van justitie;
- Rheden, Arnhemsestraatweg, controle tussen 15.20 en 18.00 uur. Op een totaal aantal van ruim 1900 passanten reden er 26 te hard. Hoogst gemeten snelheid 85 km/u waar maximaal 60 gereden mag worden;
- De Steeg, Middachterallee, controle tussen 18.15 en 21.25 uur, 20 overtredingen onder 940 passanten. Hoogst gemeten snelheid 120 km/u waar maximaal 80 gereden mag worden.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Bouwterrein Schuytgraaf permanent beveiligd
Publicatiedatum: 08-07-2004

Het bouwterrein van Schuytgraaf is sinds deze maand permanent beveiligd. In samenwerking met Politie Gelderland-Midden verzorgt beveiligingsbedrijf Securitas de beveiliging buiten werktijden en in de weekenden. Veiligheidsbeambten moeten zo diefstallen en andere incidenten voorkomen.

Het beveiligingspersoneel surveilleert en spreekt mensen aan die niet op het bouwterrein thuis horen. Indien nodig roepen de surveillanten de hulp in van de politie. De veiligheid in de bewoonde buurten van Schuytgraaf blijft in handen van de politie.

Preventief
"De beveiliging is preventief van aard. Mensen met kwade bedoelingen worden van het terrein afgestuurd. Aan de randen van Schuytgraaf worden borden geplaatst met daarop een tekst dat het gebied beveiligd is. Wie zich toch op een bouwterrein in Schuytgraaf begeeft, wordt in de gaten gehouden door het beveiligingspersoneel en de politie", zegt gebiedsagent Coen van Zadelhoff. Hij nam het initiatief om een particuliere beveiligingsdienst in te stellen naast de reguliere controle door de politie.

Voorop
De permanente beveiliging volgt op de diefstallen van gereedschap en bouwmaterialen bij aannemers in Schuytgraaf. Volgens de gebiedsagent wordt er landelijk gezien veel op bouwlocaties gestolen. Die diefstallen zijn vaak een blok aan het been van aannemers. Met de beveiliging loopt Schuytgraaf volgens de gebiedsagent voorop: nog nergens in Nederland hebben betrokken partijen de handen ineen geslagen om een woonwijk in aanbouw collectief te beveiligen door een particulier bedrijf.

Securitas is ingehuurd door GEM Schuytgraaf, de gemeente Arnhem, aannemers en nutsbedrijven. Politie Gelderland-Midden adviseert en ondersteunt het beveiligingsbedrijf. Securitas beveiligt in Arnhem onder meer ook de bedrijventerreinen Het Broek en Kleefsche Waard.

voor nadere informatie:
peter meijer
(026)352 43 08

persbericht van: Dieben en Meyer communicatieadviseurs (voor meer informatie Ivo Hutten, telefoon (026)445 75 03), in samenspraak met communicatie politie Gelderland-Midden, district Arnhem Veluwezoom
---