Politie Zuid-Holland-Zuid

8/7 Dordrechtse en Zwijndrechtse Waard

08-07-2004 - Persberichten district I

BEROVINGEN OPGELOST
DORDRECHT- Met de aanhouding van in totaal zeven verdachten (tussen 16 en 25 juni) in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Dordrecht, heeft de politie Zuid-Holland-Zuid drie berovingen opgelost. Deze berovingen vonden plaats in de periode van april tot en met mei 2004 in het Wielwijkpark en op het fietspad langs de Rondweg. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het om een doelbewuste actie ging. Slachtoffers waren jongens van 14 en 15 jaar uit de Hoeksche Waard. In alle gevallen werd geweld gebruikt. De buit bestond uit in totaal twee fietsen en een paar sportschoenen.
Van de zeven aangehouden verdachten zitten er momenteel nog drie in voorlopige hechtenis. Binnenkort moeten ze zich voor de rechter verantwoorden.

ZEDENDELICT; GETUIGEN GEZOCHT
ZWIJNDRECHT- Op 30 juni tussen 19.30 en 20.00 uur, net voor de voetbalwedstrijd Nederland/Portugal is bij een flatgebouw aan het Fazantplein een zedendelict gepleegd. Een 18-jarige vrouw werd hiervan het slachtoffer. Direct daarna heeft de Politie Zuid-Holland-Zuid een buurtonderzoek gehouden. De politie hoopt dat getuigen zich zullen melden of dat wanneer mensen weten wie deze verdachte is, zich zullen melden via 0900-8844(lokaal tarief). Het signalement van de verdachte luidt als volgt:

· 1.65 1.70 m. lang

· +/- 28 jaar

· Blank

· Donker blond haar

· Normaal postuur

· Rode sweater

· Hij reed op een fiets

· Mogelijk een snor

DRUGSRUNNERS AANGEHOUDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Tijdens een controle op de A16 Sandelingen-Oost zijn op 8 juli omstreeks 01.30 uur, 2 drugsrunners aangehouden. De mannen bleken aast het feit dat ze aan het drugsrunnen waren ook niet in het bezit te zijn van enige documenten zodat hu identiteit niet kon worden vastgesteld. De mannen van 34 en 36 jaar uit respectievelijk Eindhoven en Breda zijn inmiddels voorgeleid.
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op 8 juli omstreeks 03.00 uur is op de A16 Sandelingen Oost een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het drugsrunnen. Bij de aanhouding beledigde hij een vrouwelijke politieagente voor racist. Getuigen gaven aan dat de man inderdaad aan hen had gevraagd of zij drugs wilden kopen. De verdachte was ook niet in het bezit van een rijbewijs, Apkbewijs en kentekenbewijs. Ook had de man nog een boete openstaan van 60 euro die hij direct moest betalen.

INBREKER DOOR BEWONER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Jupiterlaan is op 8 juli omstreeks 04.45 uur een 48-jarige inbreker uit Dordrecht door de bewoner van het pand waar hij inbrak aangehouden. De bewoner vertelde dat hij wakker werd van het geroep van zijn buurman. Toen hij in zijn achtertuin keek zag hij daar een man met een schroevendraaier.

BROMFIETSDIEVEN AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Op de westelijke Parallelweg zijn op 7 juli omstreeks 20.30 uur, 3 bromfietsdieven aangehouden. Getuigen zagen dat de jongens van 13, 16 en 18 uit Zwijndrecht bezig waren met het stelen en belden direct de Politie Zuid-Holland-Zuid. De mannen zijn aangehouden, de bromfiets is meegenomen naar het politiebureau en wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.. De 13-jarige had een dolk bij zich, deze is in beslag genomen. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld

INTRAPPEN DEUR: Man aangehouden
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op de Pruylenborg is op 7 juli omstreeks middernacht een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij een deur intrapte van een woning. De man wilde een cassettebandje ophalen bij de woning en toen er niet werd opengedaan trapte hij de deur in. De bewoner van de woning doet aangifte van vernieling.