Politie Gelderland-Midden

Arnhem-aanrijding lijnbus/ invalidenwagen:man ernstig gewond
Publicatiedatum: 08-07-2004

Bij een verkeersongeval tussen een lijnbus en een invalidenwagen op de Huissensestraat in Arnhem is woensdagnamiddag een 27-jarige Arnhemmer ernstig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde even voor zes uur nabij het benzinestation aan de Drieslag waarbij de Arnhemmer, de bestuurder van de invalidenwagen, uit zijn voertuig zou zijn geslingerd en ernstige verwondingen opliep. Het slachtoffer is met de traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen en aansluitend overgebracht naar een ziekenhuis in Enschede. Zijn toestand op dit moment is stabiel maar zorgwekkend. Over de precieze toedracht van het ongeval is nog niets nader bekend. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Oosterbeek - gewonden bij verkeersongevallen

Publicatiedatum: 08-07-2004

Bij twee verkeersongevallen in Oosterbeek zijn woensdag drie gewonden gevallen. Op de Utrechtseweg, nabij de Pastoor Bruggemanlaan, raakte omstreeks elf uur 's ochtends een 45-jarige vrouw uit Oosterbeek gewond nadat ze, rijdend op haar fiets, op de kruising was aangereden door een 27-jarige automobilist uit Goirle. De Goirlenaar zou bij het afslaan de fietsster over het hoofd gezien hebben. De vrouw liep een hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Rond half één deed zich op de kruising van de Steijnweg met de Utrechtseweg een soortgelijke aanrijding voor tussen een bromfiets en een auto. De bestuurder van de bromfiets, een 25-jarige Arnhemmer, en zijn 26-jarige duopassagier liepen vooralsnog onbekende verwondingen op en zijn voor onderzoek naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - moeder en kind aangereden

Publicatiedatum: 08-07-2004

Bij een verkeersongeval op de Oranjeweg in Rheden, nabij de afrit van de A-348, is donderdagochtend een 21-jarige moeder gewond geraakt; haar ruim anderhalf jarige dochtertje bleef ongedeerd. Het slachtoffer, afkomstig uit Lathum, reed op de fiets samen met haar kind over het fietspad van de Oranjeweg en werd omstreeks half tien aangereden door een auto, bestuurd door een 73-jarige vrouw uit Laag Soeren. De automobiliste kwam vanaf de A-348 en zou vermoedelijk de fietsster over het hoofd gezien hebben, waardoor zij haar geen voorrang verleende. De Lathumse liep als gevolg van de aanrijding rugklachten op en is voor controle overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate. Haar dochtertje kreeg van de agenten een beertje voor de schrik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---