Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 8 juli

Alkmaar 08-07-2004 - 16.00 uur

Buitenboordmotor gestolen

De Rijp, woensdag 7 juli 2004.

Vanaf een boot die oorspronkelijk in het water aan de Venbuurt lag is een buitenboordmotor gestolen. Dit is vermoedelijk gebeurd in de nacht van zondag op maandag. Het gaat om een zwarte 4 pk motor van het merk Mercury. De boot zelf was verplaatst naar een ander water. De motor was met speciale sloten aan de boot bevestigd, deze zijn kapot gemaakt.

Boot met trailer gestolen

Egmond aan Zee, woensdag 7 juli 2004.

Tussen 08.30 en 11.30 uur is een boot met trailer en buitenboordmotor gestolen van een oprit aan de Boulevard. Het gaat om een witte boot van het merk Beetman Fish 505, een zilverkleurige trailer en de motor is een zwarte 60 pk Mercury.

Aanrijding

Alkmaar, woensdag 7 juli 2004.

Op de Bierkade heeft rond 19.40 uur een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een fietser. Een 22-jarige automobilist uit Alkmaar sloeg linksaf met de auto en zag daarbij de naast hem aan de linkerkant en rechtdoor fietsende 71-jarige plaatsgenoot over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij de fietser viel. Hij liep een hoofdwond en een hersenschudding op en is naar het MCA vervoerd.

Aanrijding met drank in het spel

Akersloot, donderdag 8 juli 2004.

Rond 01.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de A9 tussen twee personenautos. Een uit de richting van het verkeersplein Kooijmeer komende 39-jarige autobestuurder uit Haarlem reed achterop de auto van een 53-jarige inwoner uit Limmen. De laatste liep daardoor nekletsel en een hoofdwond op en is naar het MCA vervoerd. De man uit Haarlem bleek bij een eerste controle met drank op te rijden. Hij weigerde evenwel de ademanalysetest en zal zich daarom voor de rechter moeten verantwoorden. Een ander gevolg van zijn weigering is dat zijn rijbewijs is ingenomen.

Gevaarlijke medicijnen in Castricum zoek

Castricum, donderdag 7 juli 2004.

Woensdagmiddag 7 juli heeft een koerier van apotheek Geesterduin een medicijn verloren in Castricum. Het gaat om het medicijn morfine-sulfaat retard, in totaal 15x100 gram. Het medicijn is verpakt in een wit doosje met geel en groene kleuren. Vermoedelijk zit het doosje in een papieren zakje van de apotheek. Een kleine hoeveelheid van dit medicijn kan fatale gevolgen hebben. De vinder van het doosje wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum via telefoonnummer 0900-8844.

Mogelijk explosief voorwerp gevonden

Bergen, donderdag 8 juli 2004.

Op de Loudelsweg is op een schoolplein rond 08.20 uur een voorwerp aangetroffen wat mogelijk zou kunnen exploderen. De Explosieve Opruimings Dienst heeft het zekere voor het onzekere genomen en het ding ter plekke onschadelijk gemaakt. Omwonenden zijn van tevoren gewaarschuwd.

Auto gestolen

Alkmaar, donderdag 8 juli 2004.

Een blauwe Opel Kadett is gestolen in de nacht van woensdag op donderdag. De auto stond geparkeerd aan de Uitenboschstraat en voert het kenteken PY-47-JT.

Vermiste man is terecht

Heerhugowaard, donderdag 8 juli 2004.

De sinds 14 juni vermiste Hans Vingerhoets, is sinds vandaag weer terecht. De man, 44 jaar uit Alkmaar, werd sinds maandag 14 juni vermist. Hij verliet om 00.30 uur die ochtend in gespannen toestand zijn werk bij de Smiths chipsfabriek in Broek op Langedijk waar hij werkzaam was. Hij vertrok in de richting van zijn huis aan de Schermerweg in Alkmaar.

Hans Vingerhoets is in verwarde toestand aangetroffen in de plaats Kelkheim (nabij Frankfurt am Main) in Duitsland. Het is nog niet duidelijk hoe hij hier terecht is gekomen en waarom hij naar Duitsland is gegaan. De Duitse politie vond hem en nam contact op met de politie in Nederland. Een familielid van Hans Vingerhoets haalt hem vandaag op.

In de bewuste nacht van de vermissing is er door de politie van Noord-Holland Noord langs de gehele route tussen de chipsfabriek en zijn huis gezocht. Ook de afgelopen weken is het onderzoek voortgezet.

Politie laat blazen

Bergen, vrijdag 9 juli.

De politie houdt in de late uurtjes een alcoholcontrole rondom Bergen. Op verschillende plaatsen in de gemeente moeten de bestuurders een blaastest afleggen. Behalve de kans op een ongeval heeft alcoholgebruik ook een sterk effect op de letselernst. Bestuurders met meer dan 1,5 promille alcohol in hun bloed hebben ongeveer 200 keer zoveel kans om bij een verkeersongeval om het leven te komen als nuchtere bestuurders.