Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 8 juli

Den Helder 08-07-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole

Den Helder, woensdag 7 juli 2004.

Op de Hoofdgracht, bij de Texelse boot is een verkeerscontrole gehouden. Gelet werd op het rijden tegen de verplichte rijrichting in. Dit heeft al eerder voor rare verkeerssituaties gezorgd. In totaal is er vijftienmaal bekeurd.

Drankrijder aangehouden

Den Helder, donderdag 8 juli 2004.

Een 25-jarige drankrijder uit Heerhugowaard is aangehouden op de Middenweg rond 04.25 uur. De man had gedronken, hij blies 475 ug/l. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Diefstal uit woningen

Den Helder, donderdag 8 juli 2004.

Uit een woning aan Ooghduyne is in de nacht van woensdag op donderdag een aantal spullen gestolen. De dader heeft zich op nog onbekende wijze via de schuifpui een toegang tot de woning verschaft. Verdwenen zijn onder meer een portemonnee met geld en een paspoort, een mobiele telefoon van het merk Samsung en een Minolta digitale camera.

Ook vanuit een woning aan Doorzwin is het een en ander gestolen. Dit moet zijn gebeurd tussen 03.30 en 09.30 uur. De dader heeft een raam aan de voorkant van het huis geforceerd en kon zo de woning binnen komen. Gestolen zijn onder andere een tas met geld en verscheidene passen, een digitale camera en een mobiele telefoon van het merk Sony.