Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 8 juli

Hoorn 08-07-2004 - 16.00 uur

Jongetje rent weg op

Ursem, woensdag 7 juli 2004.

Op de Reigerlaan heeft rond 15.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 5-jarige jongen uit Ursem en een auto. De jongen rende onverhoeds de weg op. De 44-jarige autobestuurder uit Ursem kon niet meer tijdig stoppen. De jongen liep een hoofdwond op en een beschadiging aan zijn knie. Hij is naar het Sint Jan Gasthuis gebracht.

Inbraak woning

Hoorn, woensdag 7 juli 2004.

In een woning aan de Tweeboomlaan is ingebroken rond 23.00 uur. De dader is door middel van het ingooien van een raam de woning binnen gedrongen. Een buurman hoorde het glasgerinkel en alarmeerde daarop een andere buurman die polshoogte nam. Die zag een man in de woning staan die zich al snel weer uit de voeten maakte. Onbekend is of er iets is weggenomen.

Inbrekers aangehouden dankzij oplettende getuige

Hoorn, donderdag 8 juli 2004.

In een pand aan de Drieboomlaan heeft rond 03.00 uur een inbraak plaats gevonden. Een oplettende getuige heeft hiervan onmiddellijk melding gedaan bij de politie en het signalement van de daders, die per fiets waren vertrokken, doorgegeven. De politie heeft daarop actie ondernomen en is gaan posten bij mogelijke uitvalswegen. Bij het fietstunneltje ter hoogte van de Vredehofstraat konden beide heren worden aangehouden. Het betreft een 37-jarige man uit Hoorn en een 38-jarige plaatsgenoot. Ze hadden een aantal gestolen spullen bij zich en inbrekersmateriaal. Beiden zijn ingesloten.