Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Grootste huurders Pieter Vreedeplein in Tilburg bekend Media Markt gecontracteerd voor vestiging in Tilburg

Den Haag/Tilburg 7 juli 2004 - Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V., de ontwikkelingscombinatie van Gemeente Tilburg en projectontwikkelaar MAB heeft vandaag de grootste huurder bekendgemaakt voor het project Pieter Vreedeplein in de binnenstad van Tilburg; Media Markt. De winkel van Media Markt zal met bijna 5.000 m² één van de grootste vestigingen worden van het succesvolle electronicaconcern in Nederland. Media Markt zal naar verwachting begin 2007 haar deuren voor het publiek openen. Al eerder was overeenstemming bereikt met Minerva Entertainment, die op het nieuwe Pieter Vreedeplein een modern bioscoopcomplex zullen vestigen met 7 zalen en zo'n 1.800 stoelen. Ook in de modebranche is inmiddels een belangrijke trekker gecontracteerd. Het Tilburgse bedrijf Basilicum zal op het Pieter Vreedeplein een bijzondere en grootschalige winkel openen van The Sting. Met circa 2.000 m² zal ook dit één van de grootste filialen worden in Nederland.

Dit goede nieuws maakt de ontwikkelingscombinatie bekent enkele dagen na de ondertekening van de contracten met Corio Nederland Retail, die zoals reeds in 2002 bekend is gemaakt als eindbelegger voor het project zal optreden. De belegging bestaat uit 21.250 m² winkels aan het Pieter Vreedeplein, 1.250 m² winkels aan de City Centerstraat (de te herontwikkelen City Center Passage) en circa 8.000 m² vrijetijds- en uitgaansvoorzieningen. Met een portefeuille van E 3,5 miljard is Corio een van de grootste beursgenoteerde vastgoed-beleggingsmaatschappijen in Europa met focus op winkels.

Algemene projectinformatie
Het project Pieter Vreedeplein wordt gekenmerkt door een mix van grootschalige en kleinschalige winkels en is daarmee complementair aan het kernwinkelapparaat van Tilburg. Tot het project behoren eveneens ca. 111 appartementen in diverse prijsklassen en in de toekomst de grootste parkeergarage van Tilburg (800 parkeerplaatsen) en een fietsenstalling (700 plaatsen), welke in handen zijn van de gemeente Tilburg.

Het stedenbouwkundig plan is van het bureau Jo Coenen & Co en omvat de ontwikkeling van het Pieter Vreedeplein, de herontwikkeling van de City Center Passage en de realisatie van woningen aan de IJzerstraat. De architecten Bonell i Gil uit Barcelona zijn verantwoordelijk voor de bebouwing rondom het Pieter Vreedeplein. Bedaux en de Brouwer architecten uit Tilburg is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen aan de IJzerstraat en Architectenbureau Lucas Ellerman Van Vugt houdt zich bezig met het ontwerp van de bestaande City Center Passage.

De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels begonnen. De officiële start van de bouw is voorzien in het najaar van 2004, terwijl de oplevering is gepland in fases vanaf het voorjaar van 2007.

Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V.
Pieter Vreedeplein Ontwikkeling C.V. is een joint venture van MAB B.V. en de gemeente Tilburg.

MAB

MAB is een onafhankelijke, geïntegreerde vastgoedonderneming met vestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en België. De onderneming houdt zich, voor eigen rekening en risico, bezig met ontwikkeling, management en aan- en verkoop van onroerend goed.

EINDE PERSBERICHT