Ingezonden persbericht


Persbericht

Belkin sluit distributieovereenkomst met Peripheral Systems Technology B.V

~ nieuwe value added distributor voor netwerkproducten en KVM-switches ondersteunt Belkins uitbreidingsproces in het zakelijk segment ~

Schiphol-Rijk, Nederland, 8 juli 2004 - Belkin, marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen, heeft Peripheral Systems Technology B.V. (PST) benoemd tot value added distributor van zijn netwerkproducten en KVM-switches in Nederland. In het kader van deze samenwerking distribueert PST KVM-switches en (draadloze) netwerkproducten naar zijn resellers en levert het bedrijf ondersteunende diensten voor Belkins bedrijfsoplossingen.

Belkin en PST gaan intensief samenwerken om de verkoop en marketing van Belkin netwerkproducten en KVM-switches verder uit te breiden. De netwerkoplossingen van Belkin omvatten alle componenten om een netwerk tot stand te brengen, van de werkplek tot aan de serverruimte. Daarnaast biedt Belkin een uitgebreid assortiment aan KVM-switches die het beheer van netwerken vereenvoudigen. Met de KVM-oplossingen kunnen systeembeheerders vanaf meerdere consoles tegelijkertijd diverse servers beheren. Aan het assortiment van Belkin zullen binnenkort nieuwe KVM-switches worden toegevoegd voor de enterprise- en Soho-markt.

PST heeft ruim dertien jaar ervaring in de markt en heeft een uitgebreid partnernetwerk voor de afzet van onze producten in het hoger zakelijk segment, aldus Joost van Klaveren, Senior Account Manager Distribution Benelux bij Belkin. Hij vervolgt: Voor onze netwerk en KVM-switches waren we op zoek naar een betrouwbare partner. Wij zijn ervan overtuigd dat PST met een uitgebreide kennis van de markt onze positie in de business-to-business markt verder zal versterken.

Deze samenwerking met Belkin past binnen de strategie om kwaliteitsproducten te leveren in specifieke markten. Wij hebben meerdere partijen in het netwerksegment benaderd, maar Belkins goede support- en marketingbeleid sprak ons direct aan. Belkin en PST vormen een perfecte match, zowel op kennis- als op productniveau, aldus Robert Boegem, commercieel directeur bij PST.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over PST
PST (Peripheral Systems Technology B.V.) is een internationaal opererende importeur en distributeur van ICT en CE producten en een dynamische B2B handelsonderneming. De onderneming levert diverse ICT en CE producten van top merkfabrikanten aan ICT en CE dealers en wederverkopers, VAR's, retailers en e-tailers, catalogus en mailorder bedrijven. Het assortiment bestaat o.a. uit LCD/TFT monitoren, LCD en Plasma TV's, LCD projectoren, grafische kaarten, geheugenuitbreidingen, communicatieproducten, digitale camera's, MP3 spelers, DVD recorders, etc..

PST bestaat inmiddels ruim 13 jaar en is gevestigd in Amstelveen. Het beleid van PST is gebaseerd op het leveren van kwaliteitsproducten en een relatiecultuur die lange termijn relaties nastreeft met haar partners.

De groei van PST is onder meer te danken aan het feit dat zij persoonlijke contacten, snelle feedback en relatiemarketing als belangrijke schakels beschouwt tussen haar en haar klanten. Mede bepalend voor de groei en het succes van de afgelopen jaren is een jong, enthousiast en flexibel team met een uitermate klantgerichte instelling. De medewerkers van PST krijgen regelmatig trainingen om de deskundigheid hoog te houden. De platte organisatiestructuur en de korte communicatielijnen zorgen ervoor dat de medewerkers betrokken worden bij beslissingen en op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

PST staat garant voor loyaliteit naar haar klanten door het geven van goede en professionele adviezen en trainingen, een concurrerend prijsbeleid, korte levertijden, up-to-date informatievoorziening en een snelle en correcte after-sales service.

Over Belkin
Belkin (http://www.belkin.nl) is wereldwijd marktleider op het gebied van connectiviteitsoplossingen en biedt een brede reeks innovatieve producten voor de computer, elektronische- en audiovisuele apparatuur en de mobiele consument. De diverse productcategorieën bestaan uit 255 wereldwijde patenten met vooraanstaande technologieën op het gebied van USB- en FireWire®-apparaten, draadloze en bekabelde SOHO netwerkproducten, KVM-switches, Bluetooth", het delen van randapparatuur, spanningsbeveiligingsproducten, kabels en Apple iPod®-accessoires. Tevens heeft Belkin zijn assortiment uitgebreid met mobiele telefoon- en PDA-accessoires, laptoptassen en oplossingen voor de mobiele consument.

Belkin is een privé-bedrijf met kantoren in Europa, Noord-Amerika, Australië en het Verre Oosten. Het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum bevindt zich in het Engelse Northamptonshire. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met: Belkin BV
Susie Day
Tel: +31 (0)20 654 7329
E-Mail: susied@belkin.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0 )40 235 46 00
Fax:+31 (0) 40 235 46 01
E-Mail: lilianv@lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---