Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


8 juli 2004


Putten - jongelui aangehouden voor vernielingen


De politie heeft afgelopen nacht 12 jongeren aangehouden voor diverse vernielingen onder meer in het centrum van Putten. De politie kreeg rond 00.50 uur een melding dat de groep op de Stationsstraat her en der planten uit borders trok en struikjes vernielde. Ook werden er brievenbussen bij andere omwonenden in de tuin gezet. De politie trof de groep bij de rotonde bij de Mennestraat aan en liet hen voordat zij naar het politiebureau werden overgebracht de meeste rommel al opruimen.Dit werd zonder morren gedaan, omdat de jongelui die een horecagelegenheid hadden bezocht duidelijk wisten dat zij in de fout waren gegaan. De jongelui waren allemaal afkomstig uit Wateringen (16 - 18 jaar) en hebben met een bekeuring het politiebureau verlaten. De regeling van de eventuele aangiften wordt de komende dagen met de benadeelden uitgewerkt.


Putten - politie helpt bij het terugvinden van auto


Een 74-jarige man uit Dordrecht riep gisterenmiddag rond 13.30 uur de hulp van de politie in. Hij stond met zijn vrouw aan de Garderenseweg en kon de plaats niet meer vinden waar zij de auto hadden achtergelaten. Het verontruste tweetal werd in de auto meegenomen en op de Anna van Burenstraat zag de eigenaar zijn auto staan. Eind goed, al goed en duizend maal dank voor de politie.


'T Loo- inbraak in vakantiewoningen


Gisteren werd bij twee woningen tijdens de afwezigheid van de vakantiegangers (uit Steenwijk, de anderen uit Zwijndracht) ingebroken. In één geval is nog niet duidelijk hoe men binnen is gekomen maar de mensen missen geld en bankpassen; bij de andere inbraak werd de schuifpui geforceerd en hier mist men sieraden.


'T Harde- diefstal uit bestelbus


Meldde een getuige rond 05.10 uur, dat er op het pad van de Middelweg een aantal koffers stonden die waarschijnlijk uit een nabij geparkeerde bestelbus afkomstig waren. Agenten troffen de koffers en de bestelbus aan, waarvan een ruit was uitgenomen. De eigenaar kon niet direct achterhaald worden, maar in de loop van de ochtend bleek dat men koffers met waardevol gereedschap, ter waarde van ongeveer E 6000 had meegenomen. De niet waardevolle zaken had men achtergelaten.


'T Harde - verkeerscontrole


De politie heeft woensdag tussen 15.00 en 20.00 uur samen met de Koninklijke Marechaussee, de Douane en het bureau Technische Ondersteuning op de Eperweg een grootscheepse verkeerscontrole gehouden. Naast auto had men speciaal aandacht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers/caravans. In totaal werden er 51 bekeuringen uitgeschreven, waarbij een defecte losbreekreminrichting, defecte rem- of richtingaanwijzers, geen gladde band, een lekke uitlaat, een aanhanger zonder kentekenplaat en nog diverse andere overtredingen werden geconstateerd. Een automobilist bleek geen rijbewijs te hebben en gaf een vals naam op en werd hiervoor aangehouden.


Naast de technische controle werd op twee plaatsen een snelheidscontrole gehouden en hierbij werden van de ruim 1500 passanten 64 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid van 104 op de Tongerendeweg.


Harderwijk- vrouw breekt bekken bij ongeval


De politie onderzoekt een aanrijding waarbij woensdagochtend rond 11.35 uur een 79-jarige Harderwijkse gewond raakte. De vrouw botste met haar snorfiets op de Van Maerlantlaan tegen het portier van de auto van een 31-jarige plaatsgenote. Deze had de snorfietser niet gezien en wilde uitstappen. De vrouw kwam ten val en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken bekken werd geconstateerd. Een getuige merkte nog wel op, dat de snorfietsster na het passeren van een verkeersdrempel al enigszins uit balans was geraakt. De politie zoekt getuigen van het ongeval.


Harderwijk- inbraak bij winkel


Kreeg de politie vanmorgen rond 05.00 uur een melding dat bij een bedrijf op de Vuldersbrink was ingebroken. De dief had een ruit vernield en zo bleek later was er met navigatiesystemen en digitale camera's vandoor gegaan. De dief was op een fiets en werd niet meer aangetroffen.


Harderwijk - bekeurd tijdens controle hangplekken


Met enige regelmaat controleren wijkagenten of andere agenten van het team Harderwijk de bij hen bekende hangplekken op het gedrag van jongeren. Vaak gaat het goed, maar soms slaat de verveling kennelijk toe en worden er vernielingen gepleegd of drinkt men een biertje op straat terwijl dat verboden is. Zo ook gisterenavond toen in het winkelcentrum de Achterste Wei en bij een bouwmarkt aan de Deventerweg jongeren werden aangetroffen waarvan twee en biertje dronken. Het duo (18 en 14 jaar) werd bekeurd. Elders werden enkele jongeren weggestuurd.


Nunspeet - jongeman aangehouden voor gevaarlijk gedrag


Een inwoner uit Harderwijk heeft gisteren de verkeersdeelnemers en de politie een belangrijke dienst bewezen. Hij reed omstreeks 19.00 uur met z'n auto over de Kolkmansweg en zag plotseling een groen lint op zo'n meter over de weg gespannen. Gelukkig kon de man op tijd remmen en achter hem rijdende auto's konden ook op tijd stoppen. Plotseling zag hij een jongeman in de bosjes zitten, die hij vervolgens aanhield en aan de politie overdroeg. De politie was erg blij met de actie van de Harderwijker en heeft de16-jarige Nunspeter meegenomen naar het politiebureau. Hier raakte hij overtuigd van het gevaar van zijn daad en is met een proces-verbaal aan zijn vader overgedragen.


Einde berichten



---- --