Politie Haaglanden

Digitaal aangifte doen uitgebreid met vier delicten

Haaglanden 08-07-2004 - De mogelijkheden om aangifte te doen via de internetsite van Politie Haaglanden zijn uitgebreid met vier nieuwe delicten. Al sinds 2002 biedt Politie Haaglanden de mogelijkheid digitaal aangifte te doen van diefstal van fiets of bromfiets en voor vernieling van een motorvoertuig en goederen.

Nu kan op deze website ook aangifte gedaan worden van diefstal van of uit de auto, winkeldiefstal, vernieling van een openbaar gebouw of vernieling van openbaar vervoer. Overal ter wereld kan aangifte gedaan worden van een delict dat in de regio Haaglanden is gepleegd.

Voorwaarden

Niet ieder delict komt in aanmerking voor aangifte via internet. Digitaal aangifte doen voor de genoemde delicten kan alleen als:
* de dader onbekend is,

* er geen sporen zijn achtergebleven,

* er geen geweld is gebruikt en

* geen hevige emoties bij het slachtoffer zijn.

Snel verwerken

Naast de uitbreiding van het aantal delicten is ook het verwerkingssysteem verbeterd. Politie Haaglanden verwacht hiermee de verwerking van de aangifte sneller te kunnen doen. De aangever ontvangt via e-mail een afschrift van de aangifte en een brief met informatie over onder andere wat er met de aangifte gebeurt. Aangifte doen kan op deze website, klik op Aangifte op de homepage van Politie Haaglanden.

Politie Haaglanden is een van de dertien regios van de Nederlandse politie die deze service verleent.

Bovendien is de uitstraling van de aangiftepagina vernieuwd en sluit deze nu aan bij de landelijke huisstijl van Politie Nederland.