Verzamelde persberichten

's-Hertogenbosch 08-07-2004

District Den Bosch

ERG JONGE WINKELDIEF

's-Hertogenbosch - Woensdagmiddag is een 11-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch in een winkel aan de Pensmarkt in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze voor ruim 50 euro lippenglos wegnam. Het meisje is door het personeel overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze heengezonden.

ZONDER RIJBEWIJS

's-Hertogenbosch - Tijdens een verkeerscontrole op de Koningsweg in 's-Hertogenbosch, is woensdagmiddag een 39-jarige man uit Utrecht bekeurd. Tijdens de controle bleek dat de man, die met een auto reed, in het geheel niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kon nadat hij een bekeuring had gekregen zijn weg te voet vervolgen.

VERKEERSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is op het Kapelaan Koopmansplein een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn in totaal 9 personen bekeurd. Zeven van hen bleken hun autogordel niet om te hebben terwijl er twee werden bekeurd omdat ze niet handsfree aan het bellen waren.

INBRAAK SCHOOL

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag, even na 01.30 uur, werd een inbraak gemeld in een school aan de Anthony Fokkerstraat in 's-Hertogenbosch. Een getuige betrapte een drietal jongeren bij de inbraak, ze wisten te ontkomen. Op aanwijzing van een getuigen kon in de omgeving een 22-jarige man uit 's-Hertogenbosch worden aangehouden Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen - Donderdagmorgen is een controle gehouden op de geslotenverklaring van de Verlengde van Meeuwenstraat in Rosmalen. Daarbij zijn 10 bestuurders bekeurd die de gesloten verklaring negeerden.
---
Rosmalen - Donderdagmorgen is ook een roodlichtcontrole gehouden op de kruising N59 - Bernadettestraat in Rosmalen. Bij de controle werden 7 bestuurder bekeurd omdat ze door rood reden.

District Aa & Dommel

SNELHEIDSCONTROLE

Sint Oedenrode - Woensdagmiddag zijn snelheidscontroles gehouden op de Lieshoutsedijk in de bebouwde kom van Nijnsel en op de Lieshoutseweg in Nijnsel. De bebouwde kom van Nijnsel is een 30 km zone Geen van de gecontroleerde voertuigen reed te hard. Op de Lieshoutseweg, waar 80 km/u gereden mag worden, werden 3 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid, die met een lasergun werd vastgesteld, was 123 km/u.

CONTROLE KOELWAGENS

Sint Oedenrode - Woensdagmiddag zijn een vijftal koelwagens op verschillende wegen in Sint Oedenrode gecontroleerd. De controles vonden plaats op grond van de Wet Milieugevaarlijke Stoffen. Bij drie koelwagens bleek dat de keuring was verlopen. De bedrijven en de chauffeurs zijn hiervoor bekeurd.

KOE IN GIERPUT

Sint Oedenrode - Woensdagavond werd gemeld dat bij een bedrijf aan de Villenbraken in Sint Oedenrode een koe in een gierput was gevallen. De koe is door de brandweer Sint Oedenrode uit haar benarde positie bevrijd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

Vught - Woensdagavond rond 22.00 uur is een 32-jarige man in Vught op de Wilhelminasingel aangehouden. De man viel bewoners lastig en zorgde voor overlast. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

AUTO GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

Vught - In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan het Zonnebos in Vught. Men wist door een bovenlicht open te breken binnen te komen. Uit de woning werden geld, pasjes, gsm's en autosleutels. Met de autosleutels werd de bij de woning geparkeerde zwarte Volvo XC 90 gestolen. Het kenteken van de auto is 22-LN-PH. Dergelijke inbraken kunnen worden voorkomen door een barrièrestang aan te brengen bij bovenlichten en sleutels van auto's mee te nemen naar de ruimte waarin men verblijft.

BRAND IN TREIN

Boxtel
- Donderdagmorgen rond 06.15 uur werd een brand gemeld in een trein bij het station in Boxtel. Door de brandweer kon de brand rond 07.00 uur, nadat de spoorwegen voor voldoende veiligheid had gezorgd, snel worden geblust. Het betrof een klein brandje, waarvan de oorzaak niet bekend is. De passagiers werden door personeel van de spoorwegen in veiligheid gebracht.

SNELHEIDSCONTROLE

Sint Oedenrode

- Donderdagmorgen is met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Op de Lieshoutseweg in Nijnsel werden twee bestuurders bekeurd die te hard reden. De hoogste snelheid was 115 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.

OPLICHTING

De laatste tijd zijn verschillende elektronica bedrijven in Liempde, Boxtel, Sint Oedenrode en Schijndel telefonisch benaderd en is geprobeerd ze op te lichten. De bedrijven worden steeds benaderd over het leveren van een fors formaat plasma TV. Degene die belt geeft als adres en telefoonnummer in Erp of een andere in Nederland. Degene die belt wil graag een TV kopen en het geld telefonisch overboeken. In enkele gevallen werd later gebeld naar het bedrijf dat het geld overgemaakt was en men de TV wil ophalen. Uit de gegeven die van de verschillende bedrijven bij de politie is binnengekomen gaat het vermoedelijk om oplichting. In twee gevallen werd vermoedelijk vanuit Spanje naar de elektronica bedrijven gebeld, terwijl de telefonische overboekingen nooit door de bedrijven zijn ontvangen. De politie waarschuwt om bij telefonische overboekingen altijd eerst te controleren bij de bank, voordat iets wordt afgeleverd.

District de Leijgraaf

AUTOGORDELCONTROLE

Veghel

- Donderdagmorgen is een autogordelcontrole gehouden op de Deken van Miertstraat in Veghel. Bij de controle werden 6 personen bekeurd die hun autogordel niet om hadden.

District Maasland

BESTELBUS MET GEREEDSCHAP GESTOLEN

Oss

- Op woensdag is tussen 06.45 en 16.15 uur vanaf de carpoolplaats aan de Dorpenweg in Ravenstein een bestelbus met een grote hoeveelheid elektrisch handgereedschap gestolen. Het betreft een witte Mercedes Vito met een dubbele cabine voorzien van het kenteken 75-VH-VJ.

VERNIELING WONING

Oss

- Een inwoner van Oss heeft woensdagavond een 15-jarige jongen uit zijn woonplaats aangehouden omdat hij met drie andere jongeren vernielingen hadden aangericht aan zijn de woning aan de Wethouder van Eschstraat. De jongen is doorverwezen naar Halt.

DIEFSTAL BOUWPLAATS

Oss

- De politie heeft woensdagavond een 27-jarige man uit Bernheze in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht goederen te hebben gestolen vanaf een bouwproject in Heesch (gem. Bernheze). Na verhoor is de man heengezonden. Hij deed afstand van de goederen.

AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING WINKELRUIT

Oss
Op woensdagavond heeft de politie een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de Verlengde Torenstraat in Oss. De man had kort daarvoor een winkelruit van een pand in deze straat vernield. Hierover werd de politie geïnformeerd door de bewoners van het pand. De man verzette zich hevig tijdens de insluiting.

SNELHEIDSCONTROLE

Lithoijen

- Donderdagmorgen is een snelheidscontrole gehouden op de J.F. Kennedybaan in Lithoijen. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden, werden 22 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

District Land van Cuijk

SNELHEIDSCONTROLE

Oploo

- Woensdagavond is een snelheidscontrole gehouden op de Gemertseweg in Oploo. Daarbij werden negen bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 129 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

MAN AANGEHOUDEN VOOR ONDERGAAN STRAF

Boxmeer - In de nacht van woensdag op donderdag werd op de Rijkevoortseweg in Boxmeer een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat naast de bestuurder, een man zich in de auto verstopt had. Deze, een 33 jarige man uit Eindhoven, bleek nog 28 dagen hechtenis te moeten ondergaan. De man is aangehouden en voor het ondergaan van de straf ingesloten.