Tiscali

Strategische benoemingen tiscali benelux

Rob van velzen, business unit director sales & marketing Bob smits, director media & services benelux

Utrecht, 7 juli 2004 - Tiscali Nederland heeft Rob van Velzen (1966) benoemd tot Business Unit Director Sales & Marketing. In deze functie geeft hij leiding aan alle activiteiten van Tiscali op het gebied van internetdiensten voor zakelijke en consumentenabonnees in Nederland.

Rob van Velzen werkt sinds twee jaar bij Tiscali waar hij als Director Business Market verantwoordelijk was voor de succesvolle implementatie van alle product-marktcombinaties binnen de zakelijke en wholesale markt. Voor zijn overstap naar Tiscali had hij managementposities bij KPNQwest, Global Crossing en Dutchtone. Rob nam recent de commerciële verantwoordelijkheden over van country manager John Joosten, die zijn loopbaan buiten Tiscali zal voortzetten.

"Tiscali is een sterke Europese internetaanbieder. Het bedrijf is volwassen en onze focus ligt op het verder uitbouwen van de diversiteit en kwaliteit van onze internetproducten. Wij hebben een uitstekende positie in de Nederlandse markt en ik kijk ernaar uit om met mijn team het succes van Tiscali voort te zetten en mij nu naast de zakelijke markt ook toe te leggen op het uitbreiden van onze dienstverlening aan de consument. "zegt Rob van Velzen.

Naast Rob van Velzen is Bob Smits benoemd tot Director Media & Services BNL (Benelux). Samen zijn zij verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van Tiscali's dienstverlening op het gebied van internetdiensten en content. Tiscali Media & Services gaat de commerciële diensten van de Tiscali's portals verder versterken door onder meer de distributie van hoogwaardige content zoals films en concerten.

Bob Smits (1951) was zelfstandig interim manager en was onder meer werkzaam als zakelijk manager informatieve programma's voor de NOS, directielid bij Veronica, Senior manager KPMG Management Consulting en directeur van Antraciet. Bob Smits is als gastdocent verbonden aan diverse Hogescholen en Universiteiten. Hij behaalde in Londen een MA in Interactive Multi Media en volgde de postdoctorale opleiding MediaManagement en Technologie in Amsterdam.

"Ik ben blij dat ik mijn kennis voor een bedrijf als Tiscali mag inzetten; Tiscali heeft ambitieuze plannen om een unieke omgeving op het internet te creëren samen met sterke mediapartners. Ik weet zeker dat ik hier een grote bijdrage aan kan leveren, " zegt Bob Smits.

Over Tiscali
Tiscali S.p.A. (Nuovo Mercato, Milan: TIS; Nouveau Marché, Paris: 005773), 'the Internet Communication Company' biedt breedband- en inbelinternettoegang voor consumenten en zakelijk gebruik, innovatieve communicatiediensten en content. Op 31 maart 2004 had Tiscali 8 miljoen actieve gebruikers waarvan 1,24 miljoen breedbandabonnees. Eind april 2004 werd het aantal van 1,32 miljoen ADSL abonnees bereikt. De corporate website van Tiscali is www.tiscali.com

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Wander Bruijel of Veronique van Zanten
Telefoonnummer 070- 346 3760