SLAVENBURG HOLDING BV

Bouw Moevenpick City Harbour Hotel feestelijk gestart

Op woensdag 7 juli 2004 heeft Slavenburg's Bouwbedrijven op feestelijke wijze de start van de bouw van het Mövenpick City Harbour Hotel in Amsterdam gevierd. Op de bouwplaats aan de Oostelijke Handelskade hebben de heer Babaoglu, vice president development van Mövenpick Hotels & Resorts, de heer Maubach, directeur van Dr. Ebertz KG, de heer Steenhart, directeur van Amplan Vastgoed, en de heer Slavenburg, directeur van Slavenburg's Bouwbedrijven het startsein voor de bouw gegeven. Door een slag op de 'hotelbel' is een spektakel ingeluid dat het officiële begin van de bouw heeft gemarkeerd.

Het Mövenpick City Harbour Hotel wordt gebouwd op de kop van de Oostelijke Handelskade. De vormgeving van dit gebied als uitbreiding van het centrum is één van de belangrijkste stedelijke ontwikkelingen. Door zijn hoogte van ruim 70 meter, bijzondere vormgeving en unieke ligging wordt het Mövenpick City Harbour Hotel een beeldbepalend element voor de IJ-oevers.

De uitbreidingsstrategie van het Zwitserse hotelconglomeraat Mövenpick Hotels & Resorts is gericht op het ontwikkelen van projecten in Europese hoofdsteden en op Europese toplocaties. In vervolg op de opening van hotels in Rome, Istanbul en Berlijn, biedt Mövenpick haar gasten nu een vierde hotel in een Europese hoofdstad. Het City Harbour Hotel wordt het derde Mövenpick hotel in Nederland. De andere twee hotels staan in Voorburg en 's-Hertogenbosch.

Het Mövenpick City Harbour Hotel is ontwikkeld door Amplan Vastgoed in opdracht van Dr. Ebertz KG. Het ontwerp is van Claus en Kaan Architecten Amsterdam.