Rabobank Nederland

Rabobank verzekert medewerkers bij Zilveren Kruis Achmea Rabobank Nederland, 08/07/2004 08:34
---

Zilveren Kruis Achmea verzekert 42.000 (oud-)Rabobankmedewerkers en hun gezinsleden vanaf 1 januari 2005 tegen ziektekosten. Op 7 juli 2004 hebben Maarten Dijkshoorn, vice voorzitter van de raad van bestuur van Achmea, en Bert Heemskerk, voorzitter van de raad van bestuur van Rabobank Nederland, hun handtekeningen onder het contract gezet.

De ziektekostenverzekering van Zilveren Kruis Achmea voor medewerkers van de Rabobank vloeit voort uit de samenwerking tussen Rabobank Nederland en Achmea die eerder dit jaar tot stand is gekomen.

In september 2003 maakten Rabobank en Achmea bekend mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken. In februari 2004 zijn Rabobank en Achmea een samenwerkingsverband aangegaan. Sindsdien heeft Rabobank een minderheidsdeelneming in Eureko, moeder van Achmea, verworven. In verband hiermee hebben onlangs wederzijdse benoemingen plaatsgevonden in de respectievelijke Raden van Commissarissen. Marinus Minderhoud (Rabobank Nederland) is commissaris geworden bij Eureko/Achmea en Arnold Walravens (Eureko/Achmea) is benoemd tot commissaris bij Rabobank Nederland.

Rabobank bekleedt op dit moment met verzekeraar Interpolis een toppositie op het gebied van leven- en schadeverzekeringen in Nederland. Met partner Achmea als een van de grootste aanbieders van ziektekostenverzekeringen krijgt Rabobank de mogelijkheid zich ook op deze markt te richten. Daartoe zullen via de vestigingen van Rabobank ziektekostenverzekeringen worden aangeboden. In dit kader ontwikkelt Interpolis met Zilveren Kruis Achmea zorgproducten onder Interpolis-label.