Gemeente Schermer


Muziekschool maakt doorstart

De muziekschool van Schermer en Graft-De Rijp blijft toch bestaan. Dankzij een initiatief van de ouders van de leerlingen worden de financiële problemen van de Stichting Streekmuziekschool opgelost en kan de muziekschool een doorstart maken. Dat is een enorme verrassing, omdat het bestuur van de Stichting vorige week nog tot de conclusie kwam dat sluiting van de school onvermijdelijk was.

De financiële situatie van de muziekschool is al enige tijd zorgelijk. De Stichting, die subsidie krijgt van de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp en verder afhankelijk is van de inkomsten uit lesgelden, kampt met een tekort en was niet in staat dit weg te werken. De beide gemeenten waren niet bereid de subsidie aan de Stichting te verhogen, waarna het bestuur van de Stichting vorige week besloot de handdoek in de ring te werpen.

Vorige week werden eerst de docenten en vervolgens de (ouders van de) leerlingen van het besluit op de hoogte gebracht. Tijdens de informatieavond voor de ouders, die afgelopen donderdag in De Rijp werd gehouden, ontstond bij een aantal ouders het plan om de schuld te saneren. Tegelijkertijd werden maatregelen voorgesteld om de toekomst van de muziekschool veilig te stellen.

De muziekschool heeft alle reserves ingezet om de schulden weg te werken. Daarnaast leveren de ouders van de leerlingen dit jaar een eenmalige bijdrage. Volgend jaar zal het lesgeld, naast de reguliere verhoging, met vijf procent extra worden verhoogd. Daarnaast zal het bestuur een actie houden om de begroting sluitend te krijgen. De beide gemeenten hebben toegezegd de subsidie komend jaar te continueren.

Zo spoedig mogelijk zal een nieuw bestuur gevormd worden. Enkele leden van het huidige bestuur blijven aan totdat dit een feit is.

Het nieuwe bestuur van de Stichting zal de plannen vervolgens nader uitwerken.
Nu de toekomst van de muziekschool is veilig gesteld, gaat het bestuur ook op zoek naar nieuwe leerlingen voor het seizoen 2004/2005.
---

De Rijp, 8 juli 2004