MOJO CONCERTS

Elvis Costello op Buhrmann Midsummer Jazz Gala

Op donderdag 8 juli 2004 wordt de 29e editie van het North Sea Jazz Festival feestelijk geopend met een optreden van Elvis Costello met het Metropole Orkest op het Buhrmann Midsummer Jazz Gala. Het concert geeft een overzicht van een groot aantal projecten waaraan Elvis Costello de afgelopen jaren heeft meegewerkt, waaronder 'The Juliet Letters', het Burt Bacharach programma, repertoire van de Mingus Big Band en natuurlijk zijn onlangs verschenen album 'North'.

Elvis Costello:
Hoewel singer/songwriter Elvis Costello aan het begin van zijn carrière in het midden van de jaren 70 onder de New Wave werd geschaard, bleek al snel dat deze veelzijdige artiest niet in één hokje te plaatsen is. Invloeden uit jazz, soul, pop, folk, country en klassieke muziek zijn terug te vinden op de talloze albums die Costello in de loop van de tijd heeft uitgebracht. In 1993 werkte hij op 'The Juliet Letters' samen met het Brodsky Quartet, een uitstapje in de richting van de klassieke muziek. Enkele jaren later resulteerde de samenwerking met de legendarische componist/musicus Burt Bacharach in 'Painted From Memory', dat met een Grammy Award werd onderscheiden. De laatste jaren heeft Costello verschillende keren opgetreden als gastzanger bij Roy Nathansons Jazz Passengers en bij de Mingus Big Band, die het repertoire van de befaamde jazzcomponist Charles Mingus levend houdt .

Tijdens het Buhrmann Midsummer Jazz Gala speelt Costello met het Metropole Orkest (onder leiding van Vince Mendoza) in uiteenlopende bezettingen, variërend van solo piano tot bigband, strijkkwartet en volledig orkest. Hij wordt hierbij bijgestaan door pianist Steve Nieve, die in de jaren 70 al deel uitmaakte van Costellos begeleidingsband The Attractions en sindsdien niet meer van zijn zijde is geweken. Dit unieke galaconcert is het resultaat van een langgekoesterde wens van zowel Elvis Costello als het Metropole Orkest om eens gezamenlijk een project tot stand te brengen.

Buhrmann naamgevend sponsor van Midsummer Jazz Gala: Het Midsummer Jazz Gala gaat vanaf volgend jaar een langdurige samenwerking aan met de Nederlandse multinational Buhrmann, die mondiaal marktleider is als leverancier van kantoorproducten en grafische systemen voor de zakelijke markt. Buhrmann adopteert het evenement tot en met 2008.

Elvis Costello with the Metropole Orchestra featuring Steve Nieve 8 juli 2004 - PWA zaal - Nederlands Congres Centrum - Den Haag Entrée: E. 45,- (exclusief servicekosten)

Kaartverkoop door Ticket Service start zaterdag a.s. om 10.00 uur via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, t. 0900-300.1250 (45 c.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. Voor geheel verzorgde VIP-arrangementen (galaconcert plus diner dansant):
North Sea Jazz, afdeling Hospitality, t. 015-2148900, f. 015-2144445, e-mail hospitality@mojo.nl

De 29e editie van het North Sea Jazz Festival vindt plaats op 9, 10 en 11 juli 2004. De kaartverkoop voor het festival start zaterdag 15 mei. Er zijn nu al tijdelijk voordelige 3-dagenkaarten te bestellen via de festivalsite.
www.northseajazz.nl