Ingezonden persbericht


PERSBERICHT afdeling Groot Nijmegen
Koninklijk Horeca Nederland

Bekend Nijmegen Bekent:

"Dit is de meeste goddelijke plek die er is" (Fons de Poel)

100-jarige afdeling Groot Nijmegen geeft boek uit met horeca-interviews

NIJMEGEN, 1 juli 2004 -- "Ik was altijd verliefd als ik daar was," bekent Willibrord Frequin ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de afdeling Groot Nijmegen van Koninklijk Horeca Nederland. In het jubileumboek Bekend Nijmegen Bekent vertellen hij en 24 andere bekende Nederlanders over hun band met Nijmegen en de lokale horeca. Op donderdag 8 juli wordt Bekend Nijmegen Bekent overhandigd aan burgemeester Guusje ter Horst en televisiepresentator Fons de Poel. De presentatie vindt om 15.00 uur plaats in De Vereeniging , Keizer Karelplein te Nijmegen.

Geïnterviewden als Karla Peijs, Kitty Courbois, Fons de Poel, Ben Liebrand, Johan Derksen, H.H. ter Balkt en Frank Boeijen waren graag bereid om hun favoriete horecabedrijf met de lezers te delen. Hun belevenissen leverden een aantal bijzondere onthullingen op, waarvan een aantal al voorgepubliceerd werden in De Gelderlander. Bekend Nijmegen Bekent wordt uitgegeven ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Afdeling Groot Nijmegen van Koninklijk Horeca Nederland in nauwe samenwerking met de VVV Rijk van Nijmegen en De Gelderlander. De onthullende interviews zijn van journaliste Anne Salomons en de prachtige fotografie van William Moore.

Aan de hand van de persoonlijke verhalen krijgt de lezer een beeld van de horeca in de laatste jaren. De bedrijven die in het boek genoemd zijn bestaan allemaal al vele jaren en vormen het hart van het uitgaansleven in de stad en regio. Voorzitter Louis Claus: "Wij hopen dat de publieke belangstelling voor Nijmegen nog groter wordt. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en volgend jaar gaan we dat groots vieren. Veel gasten zullen naar ons toekomen, misschien wel met het boek in de hand, genietend van de mooie horecabedrijven in de stad en het Rijk van Nijmegen."

Bekend Nijmegen Bekent is voor E 4.95 te koop bij de VVV Rijk van Nijmegen en bij boekhandel Dekker v/d Vegt.

Op donderdag 8 juli wordt het jubileumboek tussen 15.00 en 17.00 uur gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Vereeniging. De eerste twee exemplaren worden aan burgemeester Guusje ter Horst en televisiepresentator Fons de Poel overhandigd. De voorkant van Bekend Nederland Bekent kunt u downloaden via www.horeca.org. Als vertegenwoordiger van de media bent u hierbij van harte uitgenodigd!
---

Noot voor de redactie -