Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 8 juli 2004

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DONDERDAG 8 JULI VANAF 10.00 UUR IN VERGADERING. VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS BEREIKBAAR.


Noordwijk - Politie houdt geweldpleger aan

Een 33-jarige man uit Katwijk werd op donderdag 8 juli rond 02.45 uur op de Nieuwe Zeeweg als verdacht van mishandeling van een 16-jarig meisje uit Voorhout door de politie aangehouden. De verdachte gedroeg zich tegenover meerdere mensen uiterst vervelend ook op de Hoofdstraat en zocht ruzie. Toen hij begon te slaan naar de vriend van het meisje sprong de Voorhoutese er tussen om erger te voorkomen. Daarop ontving zij enkele rake klappen en een forse duw waardoor ze ten val kwam. De Voorhoutse ondervond daardoor ademhalingsproblemen. De te hulp geroepen politie hield de verdachte aan en sloot hem in. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Waddinxveen Auto te water
Een 52-jarige automobiliste uit Boskoop is op woensdag 7 juli omstreeks 20.30 uur met haar auto te water geraakt. De vrouw reed over de Henegouwerweg in de richting van Waddinxveen. Net na de rotonde, waar ze rechtsaf was afgeslagen, raakte haar auto in de slip. De auto is hierna aan de linkerzijde tegen een opstaande rand van de middenberm gereden en vervolgens naar rechts geslipt waarna het is gaan tollen. Via de middenberm kwam de auto tenslotte in de Gouwe terecht. Een 49-jarige automobilist uit Bodegraven die achter de Boskoopse reed aarzelde geen moment en sprong het water in. Terwijl de auto zonk heeft de Bodegraver de vrouw via de achterzijde uit de auto gehaald. De vrouw bleef ongedeerd.

Gouda Aanhouding na mishandeling
De politie heeft op woensdag 7 juli omstreeks 18.10 uur een 36-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 34-jarige Amsterdammer. Op een parkeerterrein aan de Statensingel sprak de Amsterdammer de echtgenote van de Gouwenaar aan nadat zij had geparkeerd op een plaats bestemd voor personeel van een bedrijf. De Gouwenaar is hierop boos geworden en heeft de hand van de Amsterdammer vastgepakt en een vinger naar achteren gedraaid. De Amsterdammer liep vermoedelijk een afgescheurde pees op. De Amsterdammer schakelde de politie in. Deze wist de Gouwenaar korte tijd later aan te houden.


Zevenhuizen - Snelkraak textielwinkel

Onbekenden pleegden op donderdag 8 juli rond 03.00 uur een snelkraak op een textielwinkel aan de Dorpsstraat. Getuigen spreken van vier mannen die een ruit van de winkel vernielden. Vervolgens gingen ze met een nog onbekende hoeveelheid textiel aan de haal. Voor zover nu bekend is gaat het om ondergoed, lingerie en spijkerbroeken. De gestolen waar werd ingeladen in een gereedstaande auto waarmee de mannen wegreden. Een direct door de politie ingesteld onderzoek bleef vooralsnog zonder resultaat.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --