Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176

Persbericht                                       
                                                  

Uitnodiging aan de pers

Hoe is het met de toestand van de Brabantse natuur?

De provincie Noord-Brabant legt iedere vier jaar de natuur nauwkeurig onder de loep. Zet de achteruitgang van de natuur in Brabant zich verder door? Is er sprake van herstel, waar wel en waar niet en waarom niet? Welke bedreigde plant- en diersoorten zijn wel of niet teruggekeerd? Heeft de stijgende temperatuur als gevolg van klimaatsverandering merkbare gevolgen voor plant en dier? Allemaal vragen waarop de 'Toestand van de Brabantse natuur 2004' antwoord geeft. Gedeputeerde voor milieu, water en natuur, Lambert Verheijen, zal donderdag 8 juli voor vertegenwoordigers van de media een toelichting geven op de vierjaarlijkse rapportage.

Brabant heeft prachtige natuur maar de geweldige rijkdom aan natuur van honderd jaar geleden is grotendeels verdwenen. Daarom wordt sinds het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw door veel partijen gewerkt aan natuurherstel. Het oppervlakte natuur neemt toe maar de kwaliteit van de natuur laat nog veel te wensen over.
Veel Brabanders zijn betrokken bij hun natuur. Meer dan 150.000 Brabanders zijn lid natuurbeschermingsorganisaties of zijn actief als 'natuurvrijwilliger'. En dat aantal groeit nog steeds.
Om iedere Brabander natuur te bieden die bij hem of haar past stimuleert de provincie de ontwikkeling van diverse typen natuur. Natuur voor iedereen, 'recreatienatuur' en 'echte' natuur. De provincie Noord-Brabant heeft haar natuur- en landschapsbeleid vastgelegd in de nota 'Natuur en landschapsoffensief Brabant'.

De toelichting voor de pers begint om 13.30 uur en vindt plaats in het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan1, 's-Hertogenbosch.
Voor belangstellenden is een exemplaar van de Toestand van de Brabantse Natuur 2004 beschikbaar onder embargo tot donderdag 8 juli 13.30 uur.




Provincie Noord-Brabant