Ingezonden persbericht


Persbericht

Hengelo,5 juli 2004.

Stadsomroeper presenteert tweede krant KinderPersBuro

Op donderdag 8 juli presenteert een nieuwe groep kinderen van het KinderPersBuro (KPB) van de wijken Kerkelanden en Aalderinkshoek alweer haar tweede krant. Wijkwethouder Anton Sjoers neemt de krant in ontvangst. De Almelose Stadsomroeper Rene Coupée doet tijdens de bijeenkomst in zijn stadsomroepersuniform 'kond' van de nieuwe krant en houdt korte gesprekken met de kinderen die de krant hebben gemaakt.

De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum Kerkelanden aan de Thorbeckelaan 2 in Almelo. Voor de presentatie zijn onder andere leerkrachten, onderwijsambtenaren, medewerkers van de betreffende instellingen en natuurlijk de ouders van de kinderen uitgenodigd. De presentatie begint om 15.30 uur.

Brede Buurt School en JOM

Het KPB is door de stichtingen VOKA en NetWerk opgezet in het kader van de Brede Buurt School. Er hebben twaalf kinderen meegedaan van drie scholen: de Zegge, 't Aalderink en de Triangel. Medewerkers van de landelijke instelling Jongeren Onderwijs Media (JOM) begeleidden het project. JOM heeft onder het motto: educatie door participatie een methodiek ontwikkeld die landelijk wordt toegepast. In verschillende plaatsen bestaan al KPB's. Het Almelose KPB is het eerste in het oosten van Nederland. In elf bijeenkomsten leerden de kinderen buurtonderzoek doen, interviews houden, verhalen uitwerken en foto's bij de verhalen maken. Na afronding van deze ronde volgt een tweede ronde van elf bijeenkomsten met een nieuwe groep kinderen. In september start ook in Hengelo een KinderPersBuro

Interviews tatooshop en lokale omroep Almelo

De redactie van het KPB praatte onder andere met de eigenaar van een tatooshop, een buurtwerker en bezochten de studio van de Almelose lokale omroep. Ook dook de redactie in de gevolgen van vandalisme en besteedt ze aandacht een kunst in de wijk. Wijkcentrum Kerkelanden fungeerde gedurende de hele periode als redactieruimte.

Vervolg

Het komende jaar brengt het Almelose KPB in andere wijken onder leiding van Netwerkmedewerkster Lucy Hagen nog drie keer een krant uitbrengt.