Ingezonden persbericht

Nieuw Rechts eist verwijdering van LBR.nl webstek

ROTTERDAM, 20040708 -- De politieke vereniging Nieuw Rechts eist verwijdering van de webstek van het Landelijk Bureau ter bestrijding rassendiscriminatie in een overzicht met extreme partijen. Volgens diverse prominente politicologen is Nieuw Rechts wellicht radicaal in sommige opzichten, maar ontbreekt de basis om Nieuw Rechts als extreem te bestempelen.


Michiel Smit (voorzitter Nieuw Rechts): "In een met overheidsmiddelen opgezet schema dient volgens onze partij zorgvuldigheid betracht te worden. Onze partij had bij de EU-verkiezingen bijna 16.000 kiezers en deze mensen wordt op deze manier onrecht gedaan met hulp van subsidie. Als het LBR niet onmiddellijk aanpassingen doet zullen wij een klacht indienen bij het Ministerie en via juridische weg genoegdoening eisen."

De prominente politicoloog Jos de Beus "Iemand is radicaal als hij een grote verandering van de maatschappelijke orde wil bereiken en dus verder gaat dan enkel wisseling van personen en beleidsvormen. Zeg voor het gemak dat een radicaal politicus (links of rechts) de politieke gemeenschap en de grondwet van die gemeenschap wil wijzigen (dus de heersende uitleg daarvan). Volgens mij is uw nieuwe partij rechts, op sommige punten radicaal-rechts, maar niet extreem-rechts." Dit is een mening die ook door andere politicologen wordt gedeeld, vandaar eist Nieuw Rechts per direct de verwijding uit dat
overzicht.



Ingezonden persbericht