Openbaar Ministerie

Persberichten

Almelo, 8 juli 2004

Reactie driehoek op Rijksrecherche-onderzoek

Persbericht regionale driehoek Politie Twente van 5 juli 2004

Onderzoek rijksrecherche afgerond
Regionale driehoek politie Twente gerustgesteld na onderzoek naar het Tolteam door rijksrecherche
Twente
Door het landelijk parket is vanochtend aan de regionale driehoek van de politie Twente, korpsbeheerder hoofdofficier van justitie korpschef, verslag gedaan en toelichting gegeven op het feitenonderzoek dat verricht is door de rijksrecherche naar het Tolteam.
De conclusie van dit onderzoek is dat de rijksrecherche geen enkele onderbouwing heeft gevonden voor de veronderstelling dat het Tolteam of medewerkers van het Openbaar Ministerie in het onderzoek naar de vuurwerkramp opzettelijk de rechterlijke macht hebben misleid. De regionale driehoek van Twente is gerustgesteld door deze uitkomsten van het onderzoek, waarmee bevestigd is dat niet gebleken is van niet-integer handelen door de leiding van het Tolteam en het Openbaar Ministerie.

Noot aan de redactie: dit rijksrecherche onderzoek staat los van het disciplinaire traject dat op dit moment nog loopt naar de twee brigadiers die op 17 mei jongstleden zijn geschorst. Deze schorsing heeft betrekking op het schenden van een afspraak die de korpschef met hen had gemaakt dat zij zich zouden onthouden van stappen richting de media. Dit disciplinaire traject gaat door, separaat van de uitkomsten van dit rijksrecherche onderzoek. Hierover kunnen dus geen nadere inlichtingen worden verstrekt.