Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB opent tankstations in Breda en Amersfoort

Het 9e ANWB Tankstation wordt vrijdag 9 juli 2004 geopend aan de Crogtdijk in Breda. De feestelijke openingshandeling zal om 10.00 uur worden verricht door de plaatsvervangend hoofddirecteur van de ANWB, René Verstraeten samen met Burgemeester C. G. J. Rutten van Breda.

Tijdens de eerste openingsdagen zal de Wegenwacht acte de présence geven om bij de klanten een korte controle van de auto uit te voeren.

Tevens zal vanaf deze datum bij alle ANWB Tankstations ¤0,01 extra korting bovenop de pompprijs worden gegeven aan alle ANWB leden, die door hun lidmaatschapskaart eerst te laten lezen dus extra voordeel krijgen t.o.v. niet-leden.

Aan het einde van de maand juli gaat het 10e ANWB Tankstation open. Dit station is gevestigd aan de Bunschoterstraat (langs de N199) in Amersfoort-Hoogland.

De automobilist betaalt bij ANWB-tankstations minimaal zes eurocent minder per liter voor hun brandstof dan de gemiddelde landelijke benzineprijs van de grote vijf benzinemaatschappijen. De week na de opening ontvangen klanten echter twaalf eurocent introductiekorting per liter brandstof.

Bij het ontwerp van de stations is extra aandacht besteed aan de sociale veiligheid. Samen met Philips is een speciaal lichtplan ontwikkeld. Omdat het station onbemand is, bestaat er de mogelijkheid om bij vragen met één druk op de knop verbinding te maken met de ANWB Wegenwacht. Ook staat het station onder permanent cameratoezicht.