Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Uniek in Nederland:

Kinderen rijden voor het eerst "de Nederlandse Speelgoedroute" met antieke stoomtrein

Vrijdag 9 juli vertrekt om 12.55 uur de stoomtrein van station Zwolle richting Olst. Op het perron van Olst staan ruim honderd kinderen de trein juichend op te wachten. Via Deventer, Brummen zal de stoomtrein om 15.06 aankomen in Dieren. De heer Aad van Toor (Bassie & Adriaan) krijgt op elk perron een puzzelstuk overhandigd van een vertegenwoordiger van de gemeente waar een van de deelnemende musea gevestigd is. De route in de stoomtrein, waar ook gedeputeerde H. Aalderink aanwezig zal zijn, wordt muzikaal begeleid door een jazz trio en genieten de kinderen van de bijzondere reis en de prachtige omgeving van het IJsselgebied. Van alle deelnemende musea zijn vertegenwoordigers aanwezig die alle gasten van informatie zullen voorzien over deze unieke route. 5 Kinderen van de Emmaschool uit Dieren delen op de perrons de route uit aan passanten. In de stoomtrein krijgen alle kinderen een lunche pakket van Bakkerij Samberg uit Ellecom.

In optocht vertrekt de stoet van het station in Dieren naar het TV Toys museum.

Omstreeks 15.20 uur zal "de Nederlandse Speelgoedroute" symbolisch worden geopend door Aad van Toor en gedeputeerde H. Aalderink.

De Nederlands Speelgoedroute is een initiatief van vier samenwerkende musea, in stroomopwaartse volgorde: Poppenspe(e)lmuseum in Vorchten, Speelgoedmuseum Deventer, Toy Gallery in Brummen en

TV Toys museum in Dieren.

In De Nederlandse Speelgoedroute bevinden zich:


- vier unieke Speelgoedmusea, die elk op eigen wijze nostalgisch speelgoed aan de bezoekers presenteren


- bijzondere speelgoedwinkels


- kindvriendelijke en sfeervolle horecagelegenheden die o.a. speelgoedattracties bieden.

Allen in de nabijheid van de IJssel, de geografisch verbindende factor binnen dit geheel.

De locatie aan de IJssel maakt de route tot een bijzonder toeristisch-recreatief uitje met de schitterende natuur van de IJsselvallei en de Veluwezoom als decor. Ook is een bezoek aan de musea uitstekend te combineren met een bezoek aan één van de Hanzesteden.

Maar alleen al het speelgoed bekijken, die bij iedereen nostalgische gevoelens oproept, is meer dan de moeite waard om de route te volgen. Speelgoed is immers voor alle leeftijden en maakt onderdeel uit van het historisch en cultureel erfgoed van Nederland. Wie meer wil weten over De Nederlandse Speelgoedroute kijkt op www.speelgoedroute.nl

Reisschema:

Olst aankomst 13.12 uur

Olst vertrek 13.27 uur

Deventer aankomst 13.41 uur

Deventer vertrek 14.01 uur

Brummen aankomst 14.46 uur

Brummen vertrek 14.55 uur

Dieren aankomst 15.06 uur

Aankomst TV Toys museum 15.20 uur


---