Provincie Friesland



PERSBERICHT/UITNODIGING

Datum: 7 juli 2004

Rapport Veelplegers/ risicojongeren voor gedeputeerde Ploeg en directeur politie Bakker

Op vrijdag 9 juli nemen gedeputeerde Ploeg en directeur van de politie, dhr Bakker het rapport Veelplegers/ risicojongeren in ontvangst. Het rapport wordt hen aangeboden door de commissie Veelplegers/ risicojongeren, dat is ingesteld door de provincie en de politie Friesland. Het rapport bevat een advies over de mogelijkheden voor een werkplaats of trainingscentrum voor risicojongeren en jeugdige veelplegers.

De provincie heeft een commissie ingesteld die de opdracht heeft gekregen om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de dagbesteding van risicojongeren en jeugdige veelplegers. De commissie bestaat uit:
- de heer Siem Jansen, voorzitter College van Bestuur Regionaal Opleidingscentrum en oud-gedeputeerde
- mevrouw Liesbeth van der Zwan, oud-wethouder gemeente Sneek
- de heer Frans de Jong, medewerker Raad voor de Kinderbescherming
- de heer Frans Kooiker, directeur Sociale werkvoorzieningen De heer Feike Wagenaar heeft de commissie ondersteund bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De leden hebben op persoonlijk titel deelgenomen aan de commissie.

In het provinciale Beleidskader Jeugdzorg is opgenomen dat de jeugdzorg tegemoet komt aan een aantal actuele thema's. Een van die thema's is een consistente en rechtvaardige aanpak van jongeren die de maatschappij overlast bezorgen. Uitgangspunt daarbij is dat de jongere hulp, zorg en begeleiding krijgt waarbij wordt uitgegaan van de kracht van de jongere zelf en van zijn/haar omgeving. Een intensieve vorm van dagbesteding past bij deze uitgangspunten.

N 35
U bent van harte uitgenodigd de uitreiking bij te wonen.

Plaats: Ontvangsthal van het provinciehuis, Tweebaksmarkt 52, Leeuwarden Tijd: 14.00- 15.00 uur

---- --