Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 9 juli 2004

* CONTROLE HORECA IN OUDE WESTEN
ROTTERDAM - Door politiepersoneel van het Wijkteam Oude Westen (district Rotterdam-Centrum) werd donderdag van twee uur 's middags tot elf uur 's avonds, samen met collega's van Bijzondere Wetten, Vreemdelingendienst, Eneco, Brandweer, UWV/GAK, Voedsel en Warenautoriteit, Douane en DCMR, een horecacontrole gehouden in de wijk het Oude Westen. Hierbij werden negentien horeca-inrichtingen gecontroleerd op naleving van de voorschriften. Door de Vreemdelingendienst werden in zaken op de West-Kruiskade en Diergaardesingel in totaal dertien illegale werknemers aangehouden, die allen voor nader onderzoek in vreemdelingenbewaring werden gesteld. Tevens werden in acht horecazaken 24 'zwartwerkers' aangetroffen. Door UWV/GAK zal daar nader onderzoek naar worden gedaan en boetes worden opgelegd. Bij acht horecagelegenheden werd tijdelijk de deur gesloten totdat de exploitant ter plaatse kwam. Hiervoor werden waarschuwingen uitgedeeld. Personeel van Eneco constateerde dat in twee zaken het zegel van de elektriciteitsmeter was verbroken en legde boetes van 900 euro op. Door de Douane zullen twee na-onderzoeken worden gedaan met betrekking tot de afdracht van accijnzen, terwijl door de Voedsel en Warenautoriteit dertien schriftelijke waarschuwingen werden uitgereikt met betrekking tot het niet aanwezig zijn van leidinggevenden, drankwetgeving, leeftijdsaanduidingen en het ontbreken van een drank- en horecawetvergunning.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield donderdagavond tussen zeven uur en half tien een alcoholcontrole op de Straatweg. In totaal moesten 234 automobilisten een blaastest afleggen, waarbij drie bestuurders onder invloed van alcohol bleken te verkeren. Het drietal werd aangehouden en kreeg een rijverbod en een geldelijke schikking aangeboden.


* VROUW ERNSTIG MISHANDELD EN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen rond kwart over vier werd op de Mariniersweg een 28-jarige vrouw uit Den Haag door een man op een fiets ernstig mishandeld en vervolgens beroofd van haar tas, waarin diverse persoonlijke bescheiden, pasjes, handtelefoon en een bedrag van zo'n 100 euro. Het slachtoffer was met haar vriend wezen stappen, had met hem ruzie gekregen en liep alleen op de Mariniersweg om daar een taxi aan te roepen. Een onbekende man sprak haar daar aan en sloeg en schopte plotseling de vrouw, waarna hij er met haar handtas vandoor ging. De vrouw liep een gebroken neus, arm- en beenletsel op en moest door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum worden vervoerd.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
RHOON -In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half drie werden in de Onyxlaan twee mannen uit Polen, 23 en 47 jaar oud, aangehouden.
De politie had een melding gekregen van verdachte mannen in een tuin. Ter plaatse zagen politiemensen twee, geheel in het zwart geklede, mannen lopen. Deze mannen gingen er echter bij het zien van de politie vandoor en klommen over een schutting. Na een achtervolging te voet konden de mannen worden aangehouden. Hierbij werd ook nog een waarschuwingsschot gelost. De mannen waren onder andere in het bezit van enkele radio/cd-spelers en gereedschap. Deze goederen werden in beslag genomen. De verdachten gingen naar het bureau en zijn ingesloten.


* BEROVING; IN WONING VERDACHTEN AANGEHOUDEN EN VUURWAPEN

AANGETROFFEN
SPIJKENISSE - Donderdagmorgen vroeg werd in een portiek aan de Schrijnwerker een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse beroofd van haar geld, toen zij drugs wilde kopen. Het slachtoffer werd door een 25-jarige vrouw uit Spijkenisse, onder bedreiging van een vuurwapen, gesommeerd haar geld af te geven. Met de buit, een paar honderd euro, nam de verdachte vervolgens de benen. Politiepersoneel van het district De Eilanden stelde vervolgens omstreeks vijf uur 's middags een onderzoek in een dealpand aan de Schrijnwerker in. In een kledingkast werd een vuurwapen aangetroffen. Politiemensen hielden hierop drie mannen (in leeftijd variërend van 39 tot 41 jaar) en de 25-jarige vrouw die zich in de woning bevonden aan.
Tijdens het aanrijden werd een in de straat geparkeerd staande auto, waarin twee mannen uit Spijkenisse en 37 en 23 jaar oud, aangetroffen. In de auto werd een hoeveelheid verdovende middelen gevonden.
Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* BIJ AANHOUDING VERDACHTEN ZWARE MISHANDELING DIVERS WAPENTUIG IN

BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield donderdagmiddag rond half twee in een woning aan de Groene Hilledijk vier Rotterdammers (16, 23, 30 en 48 jaar) aan. Drie van hen waren kort tevoren betrokken geweest bij een zware mishandeling van een winkelier op de Strevelsweg. Het 31-jarige slachtoffer werd daar met een kapmes bewerkt en raakte daarbij licht gewond. Bij het verlaten van de zaak zag de man dat één van zijn belagers een vuurwapen bij zich had. Het drietal vertrok met een busje, dat even later geparkeerd werd aangetroffen voor een woning aan de Groene Hilledijk. In de woning werd vervolgens het drietal aangehouden en een vierde man, die zich had verstopt in een kast. Bij onderzoek in de woning werden diverse messen, een aantal imitatievuurwapens en een alarmpistool aangetroffen en in beslag genomen. De vier mannen werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen op de 's-Gravendijkwal en Spaanseweg en 's avonds op de Schueweg radarsnelheidscontroles.
Op de 's-Gravendijkwal, waar tussen half acht en kwart over negen werd gecontroleerd, hield ruim een kwart (554) van de 2115 de passerende weggebruikers zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
Tussen half tien en half elf overschreden op de Spaanseweg 7 van de 97 voorbij de radarwagen rijdende automobilisten de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding: 69 km/uur. Op de Schieweg flitste de snelheidsradar tussen kwart voor acht en kwart over negen 84 van de 625 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 100 km/uur in plaats van '50'.


* VROUW BEROOFD - VERDACHTE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half negen werd in de Herman Robbersstraat een zeventienjarige Rotterdamse beroofd van haar tas door een inzittende van een personenauto. Deze auto reed na de beroving weg in de richting van het centrum van Rotterdam. Wat later werd de auto gesignaleerd op de Claes de Vrieselaan. De auto werd tot stoppen gedwongen en de 23-jarige bestuurder aangehouden. De verdachte was in het bezit van verdovende middelen, een mes en een mobiele telefoon. Deze goederen werden in beslag genomen. De auto waar de man in reed bleek te zijn gestolen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.