Gemeente Zwolle

Gemeente en Waterschap tekenen samenwerkingsovereenkomst

Op vrijdag 9 juli 2004 ondertekenen dijkgraaf S. Schaap en wethouder G. van Dooremolen een samenwerkingsovereenkomst. Doel van deze overeenkomst is een nauwere samenwerking op het gebied van waterbeheer, met name op het gebied van riolering en afvalwaterbehandeling

Zowel het waterschap als de gemeente houden zich bezig met waterbeheer. Die taken liggen vaak in elkaars verlengde. Door kennis te delen en samen te werken kunnen kosten omlaag worden gebracht en kan efficiënter worden gewerkt. In de samenwerkingsovereenkomst is neergelegd hoe die samenwerking handen en voeten krijgt.

Afvalwater
Het afvalwater is een goed voorbeeld van die samenwerking. De gemeente is verantwoordelijk voor de inzameling en afvoer van dat afvalwater, door middel van aanleg en renovatie van rioolstelsels. Het waterschap zuivert dit water vervolgens zodat het weer op het oppervlaktewater kan worden geloosd. De gemeente probeert bij aanleg en renovatie van rioolstelsels de vuile missie te beperken. Daarbij is het waterschap natuurlijk gebaat. Door bijvoorbeeld bij de verbetering van het riool de expertise van het waterschap te gebruiken, kunnen goedkopere en betere oplossingen worden gevonden die in beider belang zijn.


---