Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 09-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Politie zoekt dader(s) van brandstichting

MAARSSEN - De politie is op zoek naar de mogelijke dader(s) van een brand die is ontstaan op zaterdag 3 juli omstreeks 21.30 uur. De brand woedde in een polyester boot die was gestald op een door hekken afgesloten terrein. Dit terrein is gelegen aan de Straatweg onder het viaduct van de Zuilense Ring. Het vermoeden bestaat dat meerdere personen over het hek zijn geklommen en men daarna de boot in brand heeft gestoken. De boot brandde vrijwel volledig uit.

Kort na het uitbreken van de brand is gezien dat meerdere personen vanaf het terrein terug over de hekken klommen. Een daarvan was een ongeveer 16-jarige jongen, met een rode wijde broek met gele strepen op de zijkanten, donkerblauwe sweater met een wit embleem. Het embleem zou in de vorm van een letter kunnen zijn. Op zijn hoofd droeg hij een zwarte baseball cap. Deze jongen stapte op een zwarte Opafiets en reed richting Maarssen en de andere twee renden achter hem aan.

Als u naar aanleiding van de brand en/of naar aanleiding van het hierboven vermelde signalement, informatie heeft die zou kunnen leiden in de richting van de dader(s), wilt u dan alstublieft kontakt opnemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 8844. De personen die reeds bij de politie een verklaringen hebben afgelegd, behoeven niet meer te reageren.

Politie zoekt mogelijke getuige(n)

MAARSSEN - De politie is op zoek naar personen die mogelijk getuige(n) zijn geweest van een diefstal van een fiets waarbij door de twee verdachten geweld is gebruikt tegen de eigenaar van de fiets, een 13-jarige inwoner van Maarssen.

Het feit vond plaats op woensdag 23 juni tussen 10.45 en 11.00 uur vlak voor de tunnel die leidt naar de Maarssenbroeksedijk (tunnel met nummer 18). De twee daders, jongens tussen de 14 en 16 jaar oud, hebben kennelijk daar de Maarssenaar opgewacht en hij werd vervolgens door hen tegengehouden. De Maarssenaar kreeg een harde trap tegen zijn borst waardoor hij van zijn fiets viel waarop de twee kans zagen met de gestolen fiets weg te rijden tegen verkeer in over het fietspad langs de Verbindingsweg richting de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Het signalement van de jongens: dader 1 is een blanke jongen, ongeveer
1.70 m., krachtig postuur, kort blond haar met witkleurige baseballcap van het merk Nike, witkleurige Nike sportschoenen. Dader 2 is een jongen met een licht getint uiterlijk, zwart krullend haar, ongeveer
1.75 m., tenger tot normaal postuur, smal gezicht.

Eventuele getuige(n) kunnen bellen naar de politie Maarssen, telefoon 0900 8844.

Polen aangehouden

LINSCHOTEN- Donderdagochtend werden twee Polen aangehouden. Omstreeks 03.40 uur zagen agenten een auto rijden over de M.A Reinaldaweg. In de auto zaten 2 Polen van 20 en 23 jaar. De agenten zagen in de twee autoradios liggen met hieraan losse draden. Tevens werd een honkbalknuppel aangetroffen. Hiervoor werden de mannen aangehouden en zijn ingesloten voor verhoor.