Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


9 juli 2004


Onderwerp: foto's in onderzoek Zuuk vrijgegeven.


Het rechercheteam heeft vandaag in overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen foto's aan de media vrijgegeven die gebruikt worden in het onderzoek Zuuk. Het team wil middels de foto's tot identificatie van de afgebeelde persoon zien te komen.


Inwoners van de buurtschap Zuuk (gemeente Epe) worden al jarenlang getroffen door brandstichtingen, schriftelijke bedreigingen en andere misdrijven (zoals het spuiten van graffiti). Alle acties zijn gericht tegen personen, verenigingen en bedrijven die contact hebben (gehad) met een inwoner van Zuuk.


Het rechercheteam is al tijden met het onderzoek belast. Naast de vele honderden verklaringen en verrichtingen in dit onderzoek heeft dit nog niet geleid tot de aanhouding van de verdere verdachte(n). Bij de misdrijven ontstaan zelfs zeer gevaarlijke situaties. Bij één brand kon de benadeelde nog net op tijd zijn kinderen in veiligheid brengen.


In overleg met het Openbaar Ministerie in Zutphen hebben rechercheurs de afgelopen periode tientallen betrokkenen de foto's laten zien. Dit heeft nog niet geleid tot het bekend worden met de identiteit van de persoon op de foto's.


Naar aanleiding van het bericht over de extra beloning die onlangs beschikbaar werd gesteld, zijn er diverse tips bij het team binnen gekomen die onderzocht worden.


Door de beloning van E 25.000 verwacht het rechercheteam nog steeds, dat tipgevers gestimuleerd worden om hun informatie ter beschikking te stellen van het team. Om in contact te komen met het rechercheteam is een speciale tiplijn beschikbaar, waarop nog steeds tips kunnen worden doorgegeven aan het team. Het nummer van de tiplijn is 0800-0233391.


Einde bericht.



---- --