Politie Groningen

Persberichten vrijdag 9 juli 2004

provincie Groningen 09-07-2004 -

Groningen: twee mannen betrapt bij inbraak
Naar aanleiding van een inbraakalarm van een school aan de Hora Siccemasingel kon de politie donderdagnacht twee mannen aanhouden op verdenking van inbraak. Een 46-jarige man uit Groningen werd bij het hek van de school aangetroffen met naast hem een televisietoestel. Zijn 27-jarige kompaan werd aan de andere zijde van het gebouw in de kraag gevat. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: bierdrinker moet nog zitten
Een 23-jarige man zonder vaste woonplaats werd donderdagavond aangesproken omdat hij alcohol dronk op de openbare weg. De man reageerde agressief en kon na een kleine worsteling worden aangehouden. Op het bureau bleken er nog zes geldboetes tegen hem open te staan of zeven dagen celstraf. De man is ingesloten voor het ondergaan van zijn straf.

Groningen: kop-staart botsing
Bij de kruising van de Sumatralaan en het Borneoplein botsten donderdagochtend drie autos tegen elkaar. De kop-straat botsing kregen een 28-jarige vrouw uit Groningen en haar zoontje last van de nek. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De auto van een 26-jarige man die betrokken was bij de botsing werd door een bergingsbedrijf weggesleept. Een ongevalrapportage wordt opgemaakt.

Groningen: verkeerscontroles
Bij de Ebbingebrug werden donderdagochtend 18 automobilisten bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. 20 fietsers reden door het rode verkeerslicht heen en kregen een bon. Op het Hereplein werden donderdagmiddag 8 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. 1 van de gecontroleerde 75 automobilisten droeg op de Winschoterkade zijn gordel niet en kreeg een bon. Op de Bornholmstraat werden 27 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel uitgedeeld. Bij een radarsnelheidscontrole op de Friesestraatweg (50 km) donderdagmiddag werd de snelheid van 763 passerende voertuigen gemeten. 66 reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Op de Noordzeeweg (100 km) werden van 2889 voertuigen de snelheid geregistreerd. 9 reden te snel met als hoogste overtreder 117 km per uur.