Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 09-07-2004

Doorrijder aangehouden
ZUIDLAREN De politie heeft in Zuidlaren een 34-jarige man aangehouden, nadat deze na een aanrijding was doorgereden.
Donderdagmiddag botste de man met zijn bedrijfsauto op een voor hem rijdende auto op de Annerweg. De man bemerkte te laat dat de voor hem rijdende auto, bestuurd door een 43-jarige inwoonster van Zuidlaren, remde. Zij schoot hierdoor met haar auto door en botste vervolgens tegen een voor haar rijdende brommobiel, bestuurd door een 76-jarige man uit Hoogezand. De veroorzaker reed door en kon even later in een woning aan het Zuurveld worden aangehouden. Aan het bureau werd van de man een ademtest genomen, waarbij een promillage van 1.25 bleek. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder aangehouden
GIETEN Donderdagavond heeft de politie in Gieten een 55-jarige bestuurder uit die plaats aangehouden, omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Bij controle op het Achter t Hout, bleek de man onder invloed te verkeren en te rijden terwijl hij ook nog een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man blies ruim 1.3 promille. De auto van de man is in beslaggenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernielster door politie aangehouden
HOOGEVEEN Donderdagavond heeft de politie in Hoogeveen een 40-jarige vrouw uit die plaats aangehouden, nadat zij aan de Pesserstraat een auto en een voordeur van een woning had bekrast. Tijdens het onderzoek naar de vernielster, werd zij rijdend aangetroffen in De Lijster. Toen bleek ook dat ze onder invloed verkeerde. Aan het bureau blies zij ruim 1.3 promille. De vrouw is ingesloten voor nader onderzoek naar de vernielingen.

Politie vordert rijbewijs in
KLAZIENAVEEN De politie heeft donderdagavond laat het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige inwoner van Klazienaveen. Op de N862 werd de politie met hoge snelheid ingehaald door een auto. Bij de achtervolging bleek de snelheid op te lopen tot boven de 140 km, terwijl er ter plaatse maar 80 km mag worden gereden. Na correctie op de snelheid bleek de man toch meer dan 50 km te hard gereden te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers aangehouden
EEXT In een recreatiewoning aan de Stationsweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 2 inbrekers aangehouden. De twee mannen, een 23-jarige inwoner Beilen en een 23-jarige inwoner van Gieten, lagen in de woning te slapen. Om in de woning te komen hadden ze een raam geforceerd. Beide zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Inbraak in bedrijf
HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Europaweg. De daders waren binnengekomen door het forceren van een raam. In het kantoorgedeelte waren diverse zaken doorzocht en was de kluis opengebroken. Niet duidelijk is nog wat de buit is. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Geweldplegers door politie aangehouden
EMMEN Bij een uitgaansgelegenheid aan de Kapitein Nemostrat zijn in de nacht van donderdag op vrijdag, twee manen aangehouden ter zake mishandeling en vernieling. De mannen wilden na sluitingstijd naar binnen en toen hen dat geweigerd werd, werd de 42-jarige eigenaar geschopt en geslagen. Hij bekwam daarbij enkele verwondingen in het gezicht. Verder vernielden de daders bloembakken, een fontein en een fiets. De beide mannen, een 30-jarige inwoner van Musselkanaal en een 34-jarige inwoner van Emmen, zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Man ter zake belediging aangehouden
KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag is een 40-jarige inwoner van Klazienaveen door de politie aangehouden. De man, die in het politiebureau in Klazienaveen was voor het afleggen van een verklaring, maakte zich daarover nogal kwaad. Hij schold vervolgens de aanwezige politieagenten uit voor een stelletje eikels. De man is aangehouden en ter plaatse verhoord over deze belediging. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt en hij zal zich binnenkort daarover voor de rechter moeten verantwoorden.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot a..s. maandag om 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 81 56. info@politie-drenthe.nl