VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Alternate premiere musical Mamma Mia!


Lenette van Dongen, Marjolijn Touw en Fred Butter beleven vanavond hun perspremière in de musical Mamma Mia!. Lenette van Dongen speelt vanaf
16 juni eens per week de rol van Donna, die sinds de première wordt vertolkt door Simone Kleinsma. Marjolijn Touw is de alternate van Doris Baaten voor de rol van Roos. Doris speelt deze rol sinds de première. Fred Butter nam enige tijd geleden de rol van Harrie over van Jon van Eerd.

Voordat Lenette van Dongen haar cabaretcarrière begon, was zij te zien met onder anderen Adèle Bloemendaal in Casablanca (1989/1990) en met Boudewijn de Groot in de musical Tsjechov (1991/1992). In 1993 debuteerde zij in Klein Bellevue met haar eerste soloprogramma Mag het wat zachter waarmee ze de Pall Mall Exportprijs won, maar stroomde al snel door naar de grote theaters waar zij inmiddels al jaren voor uitverkochte zalen speelt. Lenette schreef nog vier solovoorstellingen: Nee Nee en nog eens Nee (1995), Jagadamba (1998) en Een echte Van Dongen (2001). In maart 2003 ging haar nieuwste programma Vedette in première, waarvoor zij unaniem lovende recensies kreeg.

Marjolijn Touw speelde in 1999 tot 2001 de rol van Mamma Morton in de musical Chicago van Joop van den Ende Theaterproducties. Eerder was zij te zien in onder andere Gilly, A tribute to S(t)ing, David Copperfield en de eerste twee shows van Karin Bloemen: Bosje Bloemen en Karin in Concert. Ze speelde in 1993 en in 1995 twee solovoorstellingen: Hoeren en Heiligen en Een Boel Touw. Op televisie speelde ze een vaste rol in Het Zonnetje in Huis. Ze was ook te zien in onder andere Otje, Bruin Goud en Ko de Boswachtershow.

Fred Butter speelde eerder rollen in onder andere de musicals Amerika, Amerika, Evenaar en Barnum. In de musical Sweet Charity was hij de tegenspeler van Simone Kleinsma, die nu in Mamma Mia! de rol van Donna speelt. Fred brak internationaal door met de rol van Rum Tum Tugger in de musical Cats. Hij ontwikkelde een zelfgeschreven theaterprogramma t.b.v. De Zonnebloem. Vervolgens speelde Fred naast Jacco van Renesse de hoofdrol in de musical La Cage Aux Folles. Hij was ook te zien in Singin' In The Rain, This Funny World en Op Blote Voeten In Het Park. In 1992 werd hij door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond onderscheiden met De Gouden Notenkraker.

Mamma Mia! combineert het komische en levendige liefdesverhaal van Donna met 22 van de grootste hits van ABBA. De voorstelling speelt uitsluitend in het
Beatrix Theater in Utrecht.

Noot voor de redactie/