Utrecht 11.00 uur

Utrecht 09-07-2004 - Nieuwsberichten stad Utrecht

Rijden onder invloed

UTRECHT Op vrijdagochtend rond 01.30 uur heeft de politie op de Catharijnebaan een 26-jarige Zwolse automobilist aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De man rook naar alcohol en op het politiebureau blies hij 265 ug/l. De man is hiervoor bekeurd. Rond 04.00 uur werd op de Daalsetunnel ook een 22-jarige automobilist uit Linschoten aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had meer op: op het bureau blies hij ruim 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Autodief opgepakt

UTRECHT De politie heeft vrijdagnacht rond 01.00 uur een 28-jarige Utrechter aangehouden die op het Willemsplantsoen een diefstal pleegde uit een auto. Agenten betrapten twee dieven op heterdaad en achtervolgde hen. Eén van de twee verdachten is aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Naar de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Politie lost 44 woninginbraken op

UTRECHT De politie heeft na de aanhouding van een 23-jarige Utrechtse veelpleger 44 woninginbraken kunnen oplossen. De man is op verdenking van woninginbraken op 5 april van dit jaar aangehouden en ingesloten. Bij de aanhouding was de man in het bezit van een gestolen fiets en inbrekersgereedschap. Forensisch technisch onderzoek (o.a. DNA-onderzoek) wijst uit dat hij verantwoordelijk is voor 37 inbraken in Utrecht en 7 inbraken in Houten. De inbraken vonden in maart en begin april 2004 plaats. De man pleegde voornamelijk inbraak in schuurtjes en enkele ook in woningen, vooral in de Utrechtse Rivieren- en Dichterswijk.

Snelheidscontrole Venuslaan

UTRECHT Bij een snelheidscontrole op de Venuslaan heeft de politie op donderdagavond 8 juli 90 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 18.30 en 20.00 uur heeft de politie de snelheid van 530 voertuigen gecontroleerd. Negentig personen reden te hard. De maximumsnelheid is hier 50 km/u, de hoogste gemeten snelheid was 72 km/u.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag 8 juli rond 14.00 uur zijn twee winkeldieven aangehouden op het Smaragdplein. De 36-jarige Utrechter en 34-jarige Amersfoorter liepen een winkel uit met gestolen goederen. Personeel waarschuwde de politie die hen bij de uitgang kon aanhouden. De twee hebben afstand gedaan van de goederen en zijn ingesloten in het politiebureau. Rond 16.00 uur heeft de politie twee winkeldievegges (14 en 16 jaar, uit Utrecht en Maarssen) aangehouden op de Steenweg. De meisjes krijgen beide een HALT-straf. Donderdagavond heeft de politie rond 19.45 uur ook een 19-jarige Utrechtse winkeldievegge aangehouden op de Vredenburg. De vrouw had een kledingstuk gestolen uit een winkel en dit beschadigd. De vrouw vergoedt de schade en heeft een bekeuring en winkelontzegging gekregen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie rond 19.20 uur een winkeldief aangehouden op de Hammarskjoldhof. Het personeel van de winkel had de 42-jarige man uit Soest aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Daarbij bedreigde de man het personeel met een gebruikte injectiespuit. De man, met gestolen waar, is overgedragen aan de politie, die hem meenam naar het politiebureau voor verhoor.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

UTRECHT De politie heeft donderdagochtend rond 09.45 uur na binnengekomen informatie een hennepkwekerij aangetroffen op de Apollodreef. In de woonkamer van het huis waren ongeveer 500 hennepplanten aanwezig. De planten zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Rond 10.00 uur heeft de politie in een huis op de St. Josephlaan de apparatuur van een hennepkwekerij in beslaggenomen. Er waren op dat moment geen hennepplanten aanwezig.