Politie Zuid-Holland-Zuid

9/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

09-07-2004 - Persberichten district II

WINKELDIEFSTAL
GORINCHEM- Bij een drogisterij in het Piazza Center is er een grote hoeveelheid cosmetica gestolen. Een medewerker van de drogisterij heeft hiervan op donderdag 8 juli aangifte gedaan. De totale waarde van de gestolen cosmetica bedraagt meer dan 3000 euro.

MAN VALT VAN DAK
GIESSENBURG- Op de Binnendamseweg is op 8 juli omstreeks 12.00 uur een 38-jarige man uit Giessenburg van een dak van zijn woning gevallen. De man is met polsfracturen overgebracht naar het ziekenhuis.

DRONKEN VRACHTWAGENCHAUFFEUR AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 56-jarige man uit Bremen (Duitsland) is op 8 juli op de autosnelweg A15 aangehouden. Hij was met zijn vrachtwagen in de berm geraakt en tegen de geleiderail aangereden. De verdachte kwam met de schrik vrij. Hij bleek echter teveel gedronken te hebben en blies ruim boven de streep. De schade aan de vangrail en het wegdek wordt op 15.000 euro geschat.

MAN AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Een 30-jarige man uit Rotterdam is op 9 juli op de autosnelweg A15 ter hoogte van Sliedrecht aangehouden. De politie had de melding binnengekregen dat hij mogelijk dronken achter het stuur zat. Dat bleek niet het geval. De man had echter geen rijbewijs, kon zich niet identificeren en gaf een valse naam op. De sloten van de portieren bleken verbogen en de man verklaarde dat hij de auto van een kennis had meegenomen. Deze verblijft in het buitenland en had volgens de verdachte geen toestemming verleend om de auto uit te lenen. Hij is daarop aangehouden.

VERKEERSCONTROLES
DISTRICT Bij verkeerscontroles op de Provincialeweg in Noordeloos, de N216 bij Giessenburg, de N216 bij Nieuwpoort, de Peppelweg in Groot Ammers en de Baanhoek in Sliedrecht zijn op 8 juli in totaal 37 bekeuringen uitgedeeld. Dertig personen reden zonder gordel, een voerde geen kenteken, een had een ongeldig rijbewijs, een bromfietser droeg zijn helm niet goed en vier automobilisten reden er te hard.