Politie Zuid-Holland-Zuid

9/7 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-07-2004 - Persberichten district I

FIETSVERWIJDERACTIE
DORDRECHT- Op het station zijn op 8 juli van 08.00 uur tot 14.00 uur fietsen verwijderd en is er een in- en uitgangscontrole gehouden. In totaal werden in samenwerking met de gemeente 92 fietswrakken verwijderd. Ruim van tevoren is aangekondigd dat dit zou gebeuren. Daarnaast zijn er door de politie in samenwerking met de klpd 1353 reizigers gecontroleerd. In totaal zijn 18 zwartrijders aangehouden. 22 persoenen keerden bij de ingangscontrole om, om alsnog een kaartje te kopen.

CONTROLE STATION
DORDRECHT- In samenwerking met de gemeente Dordrecht en de spoorwegpolitie heeft de politie Zuid-Holland Zuid op donderdag 8 juli op het station in Dordrecht een grote controle gehouden. In totaal zijn er 92 fietsenwrakken verwijderd. Deze fietsen worden vernietigd. Daarnaast werden de vervoersbewijzen van in totaal 1353 reizigers gecontroleerd op de perrons. 18 mensen bleken niet over een vervoersbewijs te beschikken. Daarnaast keerden 22 mensen bij de ingangscontrole om, om alsnog een kaartje te kopen. Twee mensen zijn aangehouden, omdat zij zwart reden en geen legitimatie konden overhandigen. Ook werden drie zwevers bekeurd omdat zij op het station sliepen.

VROUW AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 22-jarige vrouw uit Dordrecht is op 8 juli op de Willem Marisstraat aangehouden. Ze had om onbekende redenen ruzie gemaakt met twee zussen, van 26 en 25 jaar beiden uit Dordrecht. De verdachte zou de zussen woordelijk en met een mes hebben bedreigd. Toen agenten de ruzie hadden gesust, gooide de verdachte plots vanuit een woning twee vazen naar de zussen en de agenten. Deze konden net ontweken worden, maar een geparkeerde auto raakte beschadigd. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

VERKEERSCONTROLES
DORDRECHT Bij verkeerscontroles op de Brouwersdijk, de Krispijnseweg en de Merwedestraat zijn op 8 juli in totaal 52 bekeuringen uitgedeeld. 23 personen reden zonder gordel, twee personen reden tegen het verkeer in, een automobilist reed in een niet APK-gekeurde auto, een persoon reed te hard, twee bromfietsers droegen geen helm, een persoon voerde een verkeerd kenteken op zijn aanhanger, twee bromfietsers konden geen bromfietscertificaat overleggen, een persoon gaf een valse naam op, veertien weggebruikers voederen geen of verkeerde verlichting en vijf automobilisten konden geen juiste papieren laten zien.

VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT Bij een kop-staartbotsing op de Mijlweg is op 8 juli een 41-jarige vrouw uit Dordrecht gewond geraakt. Vermoedelijk kon de vrouw niet op tijd remmen voor een stilstaande auto vóór haar. Deze werd bestuurd door 43-jarige man uit Dordrecht. Er was geen alcohol in het spel. De vrouw is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.