Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


9 juli 2004


Onderwerp: veiligheid op recreatiestranden


Ondanks het feit, dat de regen en de temperatuur op dit moment niet direct uitnodigend zijn voor een bezoek aan één van de recreatieplassen in de regio vragen de politie en de beheerders van de stranden aandacht voor de geldende regels, dit in verband met een bijtincident op het Heerderstrand.


Hier werd begin van deze maand een inwoonster uit Heerde door een hond gebeten. De vrouw heeft hiervoor een tetanusspuit bij haar huisarts moeten halen en vervelend genoeg is de wond gaan ontsteken.


Het voorval is voor zowel het RGV (beheerder / toezichthouder van 14 recreatiegebieden in Gelderland) en de politie reden om weer eens aandacht aan de meest gehoorde klachten te besteden.


Het verboden is om tussen 16 april en 16 september met een hond op één van de locaties te komen. Dit geldt natuurlijk niet voor bezoekers die afhankelijk zijn van een blindengeleide-hond. Deze maatregel voor de reguliere hondenbezitter is ook dit voorjaar al gecommuni-ceerd en wordt uit het oogpunt van hygiëne èn voor de veiligheid van bezoekers (vooral kinderen) genomen.


Gelukkig is het aantal incidenten gering, maar in enkele gevallen zijn er toch hondenbezitters bekeurd die hun "maatje" hadden meegenomen.


Naast deze eerste waarschuwing kwamen het afgelopen jaar de meeste klachten over jongelui die op hun bromscooter tussen de zonnebaders door crosten. Met name op de recreatiegebieden Zeumeren (Barneveld), Bussloo (Voorst) en het Heerderstrand zorgden scooterrijders voor gevaarlijke situaties door tussen de handdoeken en recreanten door te rijden om een ijsje bij de kiosk te gaan kopen.


In het verleden werd de crosser eerst gewaarschuwd voor zijn gedrag en volgde er bij herhaling een bekeuring. Nu bekeuren de toezichthouders (het is te hopen dat de zon zich binnenkort laat zien) bij dergelijke overtredingen direct. De veiligheid van de recreanten staat voorop!Naast extra toezicht zal RGV ook fysieke maatregelen nemen om de scooteroverlast te beperkten.
Meer informatie over de recreatiegebieden en de verordening is te lezen op www.rgv.nl


Met dit bericht hopen beide partners de bezoekers van dienst te zijn.


Einde bericht


Voor info: Anton de Ronde, politievoorlichter : 055 - 5486052 of Pieter Heijs voorlichter van het RGV : 055 - 5262121



---- --