1e persbericht van vrijdag 9 juli 2004

Eindhoven 09-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van mishandeling

Op het Stratumseind is donderdag om 22.15 uur een 35-jarige man uit Venray aangehouden. De man werd gezocht na een mishandeling op 19 maart van dit jaar. Op die dag werd op het Stratumseind een 32-jarige Eindhovenaar met een kapotte bierfles in het gezicht geslagen. Hij hield er een flinke snee in zijn wang aan over. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden

Op de Hastelweg zijn vrijdag om 1.30 uur een 39-jarige man zonder vaste woonplaats en een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij zouden ingebroken hebben bij een bedrijf aan de Hastelweg. Een getuige zag de twee mannen met een beeldscherm lopen, dat zij lieten vallen toen zij de getuige zagen. De verdachten stapten in een auto en reden weg. De gewaarschuwde politie kon hen aanhouden. De verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Hennepkwekerij gevonden

In een woning aan de Moezellaan is donderdagavond een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ongeveer 350 planten en de nodige kweekapparatuur in een berging van het huis. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De bewoners worden vrijdag gehoord.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Van een man van 52 jaar uit Eindhoven is donderdagavond zijn rijbewijs ingenomen. Een getuige had gezien dat hij rond 23.00 uur met zijn auto op de Wuustwezelstraat tegen een lantaarnpaal was gereden en vervolgens was doorgereden. Op basis van het kenteken is de politie naar het woonadres van de man gegaan. De auto stond daar voor de deur en was beschadigd aan de voorzijde. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,50 te hebben. Er is ook proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Helmond: Man na bedreiging aangehouden

Op de Markt is donderdag om 18.50 uur een 33-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou een 34-jarige man uit Geldrop met woorden hebben bedreigd. De twee hadden enige tijd geleden onenigheid gehad en kwamen elkaar nu weer tegen. De man is de cel ingegaan.

Helmond: Vernielers ruiten aangehouden

Een jongen van 17 jaar en meisje van 15 jaar, beiden uit Helmond, zijn donderdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Azalealaan. Ze hadden ruiten van slooppanden ingegooid. De gewaarschuwde politie kon ze op heterdaad betrappen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in winkel

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel aan Brouwhorst. De voordeur is opengebroken en uit de winkel is ongeveer 800,= gestolen.

Maarheeze: Aanhoudingen na overlast

Twee mannen uit Tilburg (29 en 31 jaar oud) zijn vrijdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de Moonslaan. Bij de politie was de melding binnengekomen dat twee mannen daar voor nogal wat geluidsoverlast zorgden. Ze zaten in een auto met draaiende motor en hadden muziek aanstaan. De bestuurder, de 29-jarige man, rook naar alcohol. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek de bestuurder een alcoholpromillage van ruim 1,45 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Laptop gestolen

Vanuit een woning aan het Bogardeind is tussen donderdag 16.00 uur en vrijdag 8.25 uur een laptop met een waarde van ongeveer 500,= gestolen. Om binnen te komen is een tuindeur opengebroken.

Gemert: Man ernstig mishandeld

Een man van 52 jaar uit Gemert is vrijdagochtend op het Ridderplein ernstig mishandeld. Rond 2.30 uur zag hij dat drie jongeren daar een ruit van een bushokje vernielden. Toen hij daar wat van zei, werd hij door het drietal geschopt en geslagen. Een andere man is het slachtoffer te hulp geschoten, waarna de daders er vandoor gingen. De 52-jarige man is met onbekende verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. De politie in Gemert is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.