Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juli 2004

Aanhouding voor diefstal scooter

Vrouw herkent haar gestolen scooter en belt de politie, waarop deze de verdachte aanhoudt

Hengelo

Donderdagavond 8 juli werd gemeld dat een 18-jarige vrouw uit Borne haar gestolen scooter had zien staan bij een woning aan de Johannes Bosboomstraat in Hengelo. De scooter van de vrouw was gestolen op donderdag 10 juni jl. aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Hiervan was destijds aangifte gedaan. Politieagenten gingen naar de Johannes Bosboomstraat en troffen daar inderdaad de desbetreffende scooter aan evenals een damesfiets waarvan het slot verbroken was. Beide voertuigen werden door de agenten meegenomen. De verdachte, een 18-jarige man uit Hengelo, was op dat moment niet aanwezig maar werd nog diezelfde avond aangetroffen aan de Jan Voermanstraat in Hengelo. Toen hij de politie zag, zette hij het op een lopen. Na een korte achtervolging werd hij omstreeks 20.20 uur in de Jan Voermanstraat aangehouden voor heling cq diefstal. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-072003)

Aanhanger gestolen

Eigenaar doet aangifte van 2-assige aanhanger

Oldenzaal

Een 28-jarige man uit Oldenzaal deed aangifte van een 2-assige aanhanger van het merk Saris, type PKC met kenteken WGLX93. De aanhanger werd donderdag 8 juli tussen 00.00 en 07.00 uur voor een woning aan de Berkstraat in Oldenzaal weggenomen. De aanhanger heeft een waarde van ruim E 2000,-. (bps: 04-084679)

Verdachte aangehouden

Automobilist aangehouden nadat bleek dat de auto waarin hij reed niet verzekerd en APK-gekeurd was, hij nog een fikse boete had openstaan en verdacht werd van tanken zonder betalen

Oldenzaal

Surveillerende politieagenten zagen donderdagmorgen 8 juli omstreeks 08.45 uur een auto rijden op de Eektestraat in Oldenzaal. Omdat zij hoorden dat er iets mis was met de uitlaat, gaven zij de bestuurder een stopteken. Bij controle bleek dat er helemaal geen uitlaat onder de auto zat. Verder bleek bij navraag dat de auto, die overigens niet op naam van de bestuurder staat, niet verzekerd was en niet APK-gekeurd. Ook bleek dat de bestuurder, een 32-jarige man uit Enschede, nog een boete had openstaan van ongeveer E 1500,- . Hierop hielden de agenten de 32-jarige aan. De auto werd afgesleept. De persoon op wiens naam de auto staat, zal bekeurd worden voor het feit dat het voertuig niet verzekerd en niet gekeurd is. De 32-jarige verdachte werd ingesloten. Hij bekende tijdens verhoor in maart 2003 bij een tankstation aan de Platinastraat in Hengelo te hebben getankt zonder te betalen. Hiervan werd destijds door een medewerker van het tankstation aangifte gedaan. Tegen de 32-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-084702)

Graffiti en vernieling auto's

Veel schade door graffiti en vernieling auto's; politie zoekt getuigen

Hengelo

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juli werd in meerdere straten in Hengelo graffiti aangebracht op ramen en muren van panden en ook op auto's. Het gaat onder meer om de Deurningerstraat, Oldenzaalsestraat, Grimbergstraat en Castorweg. In totaal zijn tientallen tags aangebracht. Ook werden bij meerdere auto's spiegels afgetrapt. Inmiddels zijn een tiental aangiften binnen, verwacht wordt dat er in de loop van de dag nog veel meer volgen. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt hen contact op te nemen met de afdeling Hengelo Noord via het nummer 0900-8844. (bps: 04-085222, 04-085225)

Aanhouding voor mishandeling en bedreiging

Politie houdt verdachte aan nadat deze een man, die hem op wildplassen aansprak, een vuistslag had gegeven

Hengelo

Donderdag 8 juli werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat aan de Industriestraat in Hengelo een mishandeling en bedreiging had plaatsgevonden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar hen door getuigen het volgende verteld werd. Een 24-jarige man uit Hengelo had eerder die dag omstreeks 17.45 uur een man aangesproken nadat hij had gezien dat de man tegen de zijkant van de aldaar aanwezige supermarkt stond te plassen. De 24-jarige man had hem vanuit de auto hierop aangesproken en had het raam van het portier openstaan. De man was vervolgens naar de auto gelopen en had de 24-jarige bestuurder met kracht een vuistslag tegen diens hoofd gegeven. De 24-jarige man was vervolgens de supermarkt binnengelopen en had de politie gebeld. Ook de verdachte was de supermarkt binnengelopen. Hij schreeuwde en toen een nog onbekende klant hem tot rust maande, duwde hij de klant tegen een winkelruit waarop de klant achterover viel. Ook bedreigde hij de klant. Vervolgens gooide de verdachte met levensmiddelen door de winkel. Toen een medewerker hem vroeg de winkel te verlaten, stapte hij in een auto en ging er vandoor. Aan de hand van het opgegeven kentekennummer kwam de politie op het spoor van de verdachte, een 37-jarige man uit Hengelo. Hij werd omstreeks 18.45 uur aan de Elisabethstraat in Hengelo aangehouden. Hij was verbaal agressief richting de agenten en werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De 24-jarige man uit Hengelo deed inmiddels aangifte van mishandeling. De man die in de supermarkt door verdachte werd geslagen en bedreigd, heeft zich nog niet bij de politie gemeld. (bps: 04-085066)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --