Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 juli 2004

Rijden onder invloed

Rijgedrag van automobilist valt op,ademanalyse ruim 1 promille

Enschede

Vrijdagmorgen omstreeks 03.30 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag van een automobilist op, op de Ribbelerbrinkstraat in Enschede. Bij controle bleek alcoholgebruik en na aanhouding wees de ademanalyse aan het bureau 1.06 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-085212)

Gestolen auto teruggevonden

Auto die als gestolen was opgegeven, teruggevonden op parkeerplaats sporthal de Els

Haaksbergen

In de nacht van woensdag de 7e op donderdag de 8e juli werd vanaf een parkeerplaats aan de Vincentstraat in Haaksbergen een auto gestolen. De 37 jr. eigenaar deed daarvan aangifte. Donderdagavond de 8e troffen surveillerende politiemensen deze auto aan op de parkeerplaats van sporthal de Els in Haaksbergen. Sloten waren vernield en de bedrading in de auto was doorverbonden. De auto is weggesleept en de eigenaar is op de hoogte gebracht. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-085116)

Aanhouding na mogelijke steekpartij

Man aangehouden die andere man met mes zou hebben gestoken

Enschede

Vrijdagmorgen 9 juli om ongeveer 02.30 uur wordt gemeld dat op de hoek Oldenzaalsestraat - de Klomp in Enschede iemand neergestoken zou zijn. Ter plaatse wordt zittende op de grond een 37 jr. Enschedeër aangetroffen met een hoofdwond. Hij, en een bij hem zijnde getuige, vertelden door wie het slachtoffer was gestoken. Een en ander zou hebben plaats gevonden in de woning van de dader. Slachtoffer werd daarop door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en de politiemensen zijn op bezoek gegaan bij de mogelijke dader. Deze deed zelf de deur open en werd aangehouden. Hij, een 61 jr. Enschedeër, is voor de rest van de nacht opgesloten. Onderzoek wordt voortgezet en zal tevens duidelijkheid moeten verschaffen of het wel een steekpartij is geweest en wat er precies heeft plaatsgevonden. Het wordt niet uitgesloten dat de 61 jr. het slachtoffer op een andere manier heeft verwond. (bps: 04-085206)

Op weg naar een moord

Man aangehouden die op weg was iemand te vermoorden

Enschede

Donderdagavond 8 juli om ongeveer 19.00 uur werd gemeld dat er een man op weg was naar Glanerbrug om daar iemand te vermoorden. Het voertuig waarin hij zat werd omschreven. Op de Schipholtstraat in Glanerbrug werd het voertuig gesignaleerd en de bestuurder ging er bij het zien van de politie vandoor. Hij reed zich echter op de parkeerplaats bij de sporthal aan de Schoolstraat vast tussen een paar paaltjes. Politiemensen probeerden hem aan te houden maar hij probeerde toch nog weg te komen en de politiemensen omver te rijden. Hij reed echter tegen een hek aan, waardoor dit werd voorkomen. Hierna kon hij, een 35 jr. Enschedeër, uit de auto worden gehaald en met de nodige moeite in de boeien worden geslagen. Hierop werd de man rustiger en kon worden overgebracht naar het bureau. Tijdens het vervoer verklaarde hij al dat het maar goed was dat ze hem waren tegengekomen omdat hij anders iemand, waarmee hij problemen over geld had, had vermoord. Het mes waarmee de 35 jr. dit wilde doen werd tussen de voorstoelen van de auto aangetroffen en in beslag genomen. Aan het bureau is hij opgesloten en in de loop van de vrijdag de 9e juli voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (bps: 04-085085)

Aanrijding met letsel

Fietser door rood, automobilist kan hem niet meer ontwijken

Almelo

Donderdagavond 8 juli om ongeveer 19.20 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de kruising Bleskolksingel - Dikkersweg in Almelo. Bleek dat een 84 jr. fietser uit Almelo bij rood de kruising was overgestoken in de richting van de Dikkersweg. Een 30 jr. automobilist uit Vriezenveen kwam over de Bleskolksingel aanrijden uit de richting van de Van Rechteren Limpurgsingel. Hij kon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 84 jr. is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. In de loop van de avond is hij in verband met de ernst van zijn situatie overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Uit een eerste ingesteld onderzoek is wel komen vast te staan dat de 30 jr. automobilist te hard heeft gereden. Metingen gaven aan dat hij in ieder geval 98 km. per uur moet hebben gereden. De toegestane snelheid ter plaatse is 70 km. per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Onderzoek wordt voortgezet. (bps: 04-085123)

Auto ontvreemd

Auto even onbeheerd achter gelaten en weggenomen

Nijverdal

Donderdagmiddag 8 juli om ongeveer 13.10 uur meldde een 31 jr. Nijverdaller dat een bestelauto van de firma waarvoor hij werkt was gestolen. Hij had de auto even onbeheerd achter gelaten aan de Wilhelminastraat in Nijverdal, met de sleutel nog in het contact. Toen hij enkele ogenblikken later weer terugkeerde bleek de auto te zijn weggenomen. Het gaat om een groene bestelbus Peugeot Partner met in het rode letters als opschrift: "Agrarische Bedrijfsvereniging Oost" en voorzien van het kenteken91-BB-ZB. (bps: 04-084866)

Tiental auto's opengebroken

Tien auto's opengebroken in dezelfde omgeving

Nijverdal

In de nacht van woensdag de 7e op donderdag de 8e juli werden in de Prinsessenwijk en de wijk de Brake in Nijverdal, in totaal 10 auto's opengebroken. Vier stonden aan de Wilhelminastraat, 1 aan de Wilhelminadwarsweg, drie aan de Merwedestraat, 1 aan de Mensinkweg en 1 aan de Irenestraat. In alle gevallen werd een slot van de auto vernield en werd de radioapparatuur eruit gehaald. De politie heeft het vermoeden dat het in al deze gevallen om dezelfde dader cq daders gaat. Een onderzoek wordt ingesteld.(bps: 04-084686)

Autokraker aangehouden

Man aangehouden die op heterdaad bij een autokraak wordt betrapt

Almelo

Donderdagavond om ongeveer 21.35 uur wordt doorgegeven dat er op dat moment wordt ingebroken in een auto die geparkeerd staat aan de Bellavistastraat in Almelo. De dader zou in de richting van het station zijn weggelopen. Een onderzoek werd ingesteld en op de Wierdensestraat werd even later een persoon op een fiets gezien die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij, een 39 jr. Almeloer, werd aangehouden en even later door de getuige voor de volle 100% herkend. In zijn fouillering werden diverse goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Rond elf uur werd dit inderdaad bevestigd. Toen werd namelijk door een 53 jr. mevrouw uit Marienberg aangifte gedaan van een autokraak in haar auto die aan het Twenthe-plein had gestaan. Zij miste o.a een aantal cd's en deze werden bij de aangehouden verdachte aangetroffen. De 39 jr. is opgesloten en onderzoek zal worden voortgezet. (bps: 04-085137)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --