Politie IJsselland


Winkeldiefstal nu ook via internetaangifte mogelijk


Regio - Enige dagen geleden zijn de mogelijkheden voor het doen van aangifte via internet uitgebreid. Naast het rijtje van delicten waarvoor het tot dusver mogelijk was om aangifte te doen, kan er nu ook voor winkeldiefstal zonder daderindicatie aangifte worden gedaan.

Dit is een uitbreiding op de bestaande service die internetaangifte biedt. De toevoeging 'zonder daderindicatie' is wel van belang. Indien er sprake is van sporen, signalementen e.d. moet de winkelier nog steeds persoonlijk aangifte komen doen.


Twee aanhoudingen voor afsluiten telefoonabonnementen onder dwang


Deventer - In de periode van eind maart tot begin juli van dit jaar werden elf mensen uit Deventer het slachtoffer van afpersing, oplichting, bedreiging en chantage. Zij werden gedwongen om telefoonabonnementen af te sluiten bij verschillende telecomwinkels in Deventer, Zutphen, Doetinchem, Hengelo, Apeldoorn en Hilversum. In sommige gevallen ging het om wel zeven abonnementen bij een en dezelfde persoon. In totaal 13 aangiftes zijn opgenomen door de politie in Twello en Deventer. Vorige week zijn er twee verdachten aangehouden in deze zaak, een 19-jarige man uit Twello en een 19-jarige man uit Deventer. Beide verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De andere is op 5 juli voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Ook hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De verdachten hebben de telefoontoestellen behorend bij de abonnementen verkocht en het geld hieraan verdiend uitgegeven.
(04-057050)


---- --