Provincie Friesland

Persbericht

Nummer: 214
Datum: 9 juli 2004

Gedeputeerde Ton Baas onthult Verkeersveiligheidslabel in Cornjum

Vanmorgen heeft gedeputeerde Ton Baas het VerkeersVeiligheidslabel uitgereikt aan de OBS Oan 't Skipperspypke in Cornjum. Oan 't Skipperspypke is de eerste school in Leeuwarderadeel die dit label krijgt uitgereikt.

Met het projekt Verkeersveiligheidslabel-Fryslân voor scholen in het basis en voortgezet onderwijs wil het regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Friesland (ROF) verbetering en intensivering van verkeerseducatie bewerkstelligen.

De uitvoering is in handen van een projektgroep van het ROF, waarin GCO Fryslân, 3VO, Stichting Bevordering Verkeerseducatie Noord Nederland (SBV) en de provincie Fryslân zitten. Verder participeren in het ROF: de ANWB, CBR, ENFB, Rijkswaterstaat, BOVAG, de Vereniging Friese Gemeenten, Politie Friesland, de vereniging Verkeersslachtoffers en het Openbaar Ministerie.

Oan 't Skipperspypke heeft het afgelopen anderhalf jaar hard gewerkt om met name het praktisch verkeersonderwijs handen en voeten te geven. Ook vandaag, de laatste dag voor de schoolvakantie, zullen de kinderen met verkeersactiviteiten bezig zijn.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met het team Communicatie van de provincie Fryslân, telefoon: 058 2925735. Dit persbericht ik ook te vinden op Internet: www.fryslan.nl

---- --