Ministerie van Verkeer en Waterstaat

A4 bij Burgerveen hele weekend afgesloten

De rijksweg A4 richting Den Haag is komend weekend tussen knooppunt Burgerveen en afrit Hoogmade afgesloten. De afsluiting is noodzakelijk in verband met de verbreding van de rijksweg van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken.

Vorige maand werd de A4 ook een weekend afgesloten in verband met het vergroten van het aantal rijstroken aan beide kanten. De verbreding wordt aangelegd tussen Hoogmade en het Ringvaart Aquaduct en is medio 2006 gereed. De afsluiting duurt van vrijdag 21.00 uur tot maandag 5.00 uur.

Rijkswaterstaat heeft maatregelen getroffen om weggebruikers zo min mogelijk overlast te bezorgen. Duidelijk herkenbare omleidingsroutes moeten zorgen voor een zo vlot mogelijke verkeersdoorstroming. Gezien de ernst van de verwachtte verkeershinder, wordt carpoolen of gebruik van openbaar vervoer sterk aangeraden.

De omleidingsroute vanuit Amsterdam richting Rotterdam loopt vanaf Amsterdam via de A2 richting Utrecht en vervolgens via de A12 naar de A20 richting Rotterdam. De omleidingsroute vanuit Amsterdam richting Leiden en Den Haag loopt vanaf het knooppunt Burgerveen op de A4 via de A44 richting Leiden of via de A44 naar de N44 richting Den Haag. De omleidingsroute vanuit Amsterdam richting Breda loopt vanaf Amsterdam via de A2 richting Utrecht en bij knooppunt Everdingen via de A27 richting Breda.

Meer informatie: de advertentie (pdf-document) en op www.fileplanregiorotterdam.nl