SPACE CENTER BREMEN

Slecht weer bestaat niet in het heelal

Space Center Bremen: Slecht weer bestaat niet in het heelal / Het Space Center Bremen levert met elk weer prima vermaak

Bremen (ots) - De zomer is de tijd voor de uitstapjes. En soms helaas ook de tijd voor 'lange gezichten'. Vooral als het gisteren nog mooi weer was en het vandaag pijpenstelen regent, dan worden de neuzen tegen de natgeregende ruiten gedrukt en zakt de stemming tot het nulpunt. Want je krijgt een slecht humeur als je thuis moet blijven. Maar dat hoeft niet.

In het Space Center in Bremen bestaat slecht weer niet, maar avontuurlijke ontmoetingen met de echte ruimtevaart en met vreemde levensvormen, moedige uitstapjes naar andere melkwegstelsels en de start van raketten, dat moet je hebben meegemaakt. Regenwolken blijven buiten - het Space Center zorgt voor veel plezier onder haar 22.000 m2 grote dak. Dat geldt eveneens voor al te hete zomerdagen - er heersen steeds aangename temperaturen in het volledig van airconditioning voorziene gebouw. Daarnaast wordt voor perfect amusement gezorgd door attracties zoals de Galaxy Express - de indoor achtbaan met de virtuele snelheid van het licht - en zorgt bij voorbeeld het IMAX Space Center theater voor infotainment rond het thema echte ruimtevaart - hier maken spannende 3D-documentaties een bezoek aan de astro- en kosmonauten in het ISS-ruimtestation mogelijk. In de Stargate SG-3000 wagen de gasten de sprong door de dimensiepoort uit de tv-serie Stargate SG-1 . Uniek in geheel Europa: de Star Trek Borg Encounter(R) - een omzetting van de succesvolle Star Trek: Voyager tv-serie. In het 4d-actietheater krijgt de hele familie kippenvel door een mix van 3d-film, live optredens en echt merkbare speciale effecten.

Als het mooi weer is, loont het bezoek dubbel en dwars. Dan is de blik vanuit de 65 meter hoge Space Shot gewoonweg adembenemend - nadat je met een raketachtige versnelling tot op deze hoogte bent gekatapulteerd. De Weser ligt direct ernaast, de Ariane-Plaza verandert in een flaneerpromenade met zes nieuwe attracties speciaal voor de kleine gasten, met mogelijkheden tot gastronomie, veel speciale manifestaties en veel ruimte om te picknicken of 'gewoon naar de hemel te kijken'. Vanaf de eigen aanlegplaats kunnen gasten van het Space Center met het veer de historische binnenstad van Bremen gaan opzoeken. Tijdens het varen valt er al een hele hoop te bekijken en te bewonderen. 'Het Space Center is voor het hele gezin de ideale locatie voor elk weertype', vertelt de woordvoerder van het Center Dr. Wolfgang Wilke, 'als de zon schijnt, zorgen ons openluchtgedeelte, de Weser, de Bremense stadswijk Schnoor en veel andere Bremense bezienswaardigheden voor de perfecte aanvulling op onze themawerelden. En wel in ieder jaargetijde.'

(R) & (C) 2004 Paramount Pictures Corp. All Rights Reserved. Space Center Betriebs GmbH & Co. KG Authorized User. STARGATE SG-3000TM & (C) 2004 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. All Rights Reserved. IMAX(C) is een gedeponeerd handelsmerk t van de IMAX Corporation.

ots Original Text Service: Space Center Bremen
Internet: http://www.presseportal.de

Perscontact:

DEDERICHS REINECKE & PARTNER, P.R. -bureau, Sternstrasse 81, D-20357 Hamburg, aanspreekpartner: André Schmidt, tel.: 0049 40 431 897 10, fax: 0049 40 431 897 12, e-mail: andre.schmidt@dr-p.de.


09 jul 04 13:24